Wpis z mikrobloga

#!$%@?łem, #!$%@?łem steka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Przyzwyczajony do cienkich antrykotów za 15zł z biedry smażyłem 1+1 i 1,5 minuty bastowania masłem i czosnkiem

Daje tą polędwicę do odpoczynku, otwieram ją a tam blue w środku (,) ja #!$%@?.
Patelka jeszcze rozgrzana to wrzuciłem przekrojone kawałki (Jak saikoro), ale wiadomo, to nie jest już to samo.

W ogóle jestem zaskoczony polędwicą, mięso mięciutkie jak żadne inne, ale brakuje mi tego smaku jak w innych częściach krowy

#stek #steki #jedzzwykopem #gotujzwykopem #jedzenie ##!$%@?
TheBloody - #!$%@?łem, #!$%@?łem steka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Przyzwyczajony do cienkich antryk...

źródło: comment_1673465207R2Z0dWTExPacAIojM6c35z.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@TheBloody: Przy takim czasie smażenia to było jasne,że to zbyt krótko dla takiego kawalka, tak to jest jak się nie pracuje z termometrem. Tak to nawet jakby była już mocno skarmelizowana to byś sobie dociągnął do odpowiedniej temperatury w piekarniku.

Wiem jak jest, też tak nie raz miałem, uratujesz sobie tak jak mówisz, pokroisz w plastry i obsmażysz osobno. Nie wydajesz przecież w steakhousie.

Polędwica to jeden z najbardziej delikatnych mięśni
  • Odpowiedz