Aktywne Wpisy
Robol +304
Najbardziej w tej ODDOLNEJ inicjatywie lubię to, że łatwogang streamuje ze skromnej ODDOLNEJ mikrokawalerki 30m na skromnej ODDOLNEJ dzielnicy Warszawy, Pradze, a jego mamą jest ODDOLNA księgowa niszowej i oddolnej firmy deweloperskiej. Sam łatwogang wcześniej nikomu nieznany ledwo wiązał koniec z końcem ODDOLNIE i pro publico bono pomagając takim ODDOLNYM muzykom jak Quebo czy Roxi. Na jego streamie pojawiają się ODDOLNI celebryci, szczególnie ci, którzy się skompromitowali reklamowaniem ODDOLNEJ giełdy kryptowalut #

Skipi1111 +93

@gdyzgasnieswiatlo: co 10-tego
Mało tego, każdy facet, który wierzy mógłby odmówić testów. Papieżmacha.jpg
@kosmita: We Francji grozi za to rok więzienia ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
https://www.rynekzdrowia.pl/Po-godzinach/Francja-tam-testy-DNA-na-ojcostwo-sa-zakazane,11994,10.html
Płaciłem coś ok 1900 pln za sztukę w 2020r, wymaz z mojej paszczy + próbka materiału od dzieciaka.
@gdyzgasnieswiatlo: da radę zrobić zaraz po urodzeniu. Laby w PL robią na podstawie bardzo różnych próbek materiału genetycznego, matka i dziecko nawet nie będą wiedzieć. I tak jak napisałem, jak wyjdzie lipa, to na podstawie takiego anonimowego badania wnioskujesz
@gdyzgasnieswiatlo: nie możesz się zrzec. To się nazywa zaprzeczenie ojcostwa.
Lepiej jest jak jest - chcesz, masz i działa.
@gdyzgasnieswiatlo: Dodam jeszcze jedną perspektywę.
Dzieci mają prawo znać swoich biologicznych rodziców. Ze zwykłej ludzkiej ciekawości i chęci samopoznania. Ale też by wiedzieć na jakie choroby są podatne.
@qris: na taki pomysł może wpaść nastolatek, albo ktoś starszy.
@qris: to nie tak. Badanie na ojcostwo to nie jest badanie na dziedziczenie chorób. Fakt, można przyjąć że skoro ojciec, stwierdzony, miał jakieś zaburzenie to jest wyższe ryzyko że dziecko także je będzie mieć. Ale badania na choroby genetyczne to zupełnie inne
@gdyzgasnieswiatlo: wrzucę tylko hasła: prawa kobiet, patriarchat, prawa dzieci, kwestie moralne... no i już masz w zasadzie całe spektrum polityczne od lewicy do prawicy.