Sloik-2078
958
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Wykop24h
Wykop24h
@Sloik-2078 ja bym osobiście kupił termomix bo w sumie przydatna rzecz jak nie wiesz co ugotować. Tylko nie każdy wie że płaci się za subskrycje tego gówna żeby mieć dostęp do przepisów.

"W cenie jest też pół roku bezpłatnego dostępu do portalu z przepisami. Po tym okresie roczny abonament, uprawniający do korzystania ze wszystkich dostępnych przepisów wraz z możliwością ich modyfikacji na swoim urządzeniu, kosztuje 199 zł.22 kwi 2022"

Płacisz 5.5k
415
Aroneu
@Wykop24h: jak stać cię za automatyczny garnek za 5.5k, to prawdopodobnie roczną subskrypcję za 200 PLN masz w dupie.
288
rolnik_wykopowy
@olo_bolo_: PO REKLAMIE
88
eric2kretek
eric2kretek
jak stać cię za automatyczny garnek za 5.5k, to prawdopodobnie roczną subskrypcję za 200 PLN masz w dupie.

@Aroneu: wiekszosc osob kupujaca to gowno nie stac na termomixa XD
63
boskakaratralalala
Thermomix to jeden z lepszych scamow ostatnich lat xD a ja myślałem, ze goeno garnków za 10 tysi nic nie przebije, a przebił je jeden garnek za 10 tysi xDDD
49
olo_bolo_
olo_bolo_
@Wykop24h: 139zł za rok. I nie trzeba mieć tych przepisów bo jest kilka stron co wrzuca przepisy krok po kroku. 11.58zł co miesiąc to nie jest majątek. Ktoś kto nie ogarnia gotowania, a chce zmienić żywienie to będzie zadowolony. U mnie chodzi praktycznie codziennie. Przed thermo jadłem niezdrowe jedzenie z półproduktów, a teraz jadę na soczkach warzywnych oraz dań z pełnowartościowych składników. Nie mówiąc o gotowaniu specjałów z całego świata
31
maximuss
@Wykop24h to się nazywa podwójne dojenie frajerów
23
JakRozdajoToBiere
JakRozdajoToBiere
U mnie thermomix pojawił się jako chyba najdroższy prezent ślubny. W pełni zgadzam się z @Serghio, Thermomix fajnie się spisuje jako codzienne narzędzie kuchenne dla dwuosobowej rodziny. Zwłaszcza fajnie działa, jak nie ma się w mieszkaniu gazu i trzeba gotować na prądzie. Abonamentowa platforma z przepisami jak dla mnie to fajna opcja. Kosztuje ile kosztuje, jakieś 150zl/rok, ale opcja bycia prowadzonym za rączkę przy gotowaniu jest spoko. I to dosłownie
11
Serghio
@Wykop24h: protip, jak ktoś chce używać takiego urządzenia tylko raz, dwa razy w tygodniu to polecam kupić inne najtańsze tego typu urządzenie do 1500 zł, efekt po kilku sztuczkach będzie taki sam
6
a.....e
a.....e
W zestawie jest „kulinarne ABC” gdzie jest sporo przepisów do których nie potrzeba subskrybcji (a przynajmniej TM5 to ma).
Poza tym nie wspomniałeś, ze ta subskrypcja to coś więcej niż same przepisy, na przykład opcja synchronizacji listy zakupów. Dla mnie to mega wygodne, ze mogę wybrać przepis i robi mi listę zakupów na telefonie.

Jak kogoś stać i nie lubi planować gotowania to warto. I mówię to jako ktoś, kto używa go
4
Quimeen
@Krysztalowa: Thermomix to blender z grzałką. Pokazuje Ci krok po kroku co masz robić aby ugotować jakieś danie. Np. masz komunikat: Wrzuć 100g cebuli przekrojonej na pół. Ma wbudowaną wagę więc po prostu widzisz ile wrzucasz. Następnie przekręcasz pokrętło i on już ma ustawione obroty i czas krojenia aby pokroić tak jak powinno być pokrojone do dania. Następnie podsmaża Ci odpowiednia ilość czasu w odpowiedniej temperaturze cały czas mieszając jeśli
4
jakub-dolega
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
4
BiuroInterwencjiObywatelskiej
@Wykop24h mam thermomixa, różowa dostała od starych i problem w tym że te przepisy są w większości tragiczne. Albo coś nie wychodzi w ogóle (np kotleciki z soczewicy które rozwalały się na patelni xD) albo jest mega słodkie/tłuste i słone. Jak próbowałem z tego korzystać to stwierdziłem że każdy przepis trzeba zweryfikować z 3 pierwszymi wynikami z Google. Oczywiście szybko się w-------m i rzuciłem to w p---u. Aha podobno jest dobry
3
ahlo
@Wykop24h: Słuchaj, Lidlomix jest o wiele tańszy, nie trzeba subskrypcji a robi to samo co thermomix. zaufaj mi, miałem thermomixa a mama kupiła lidlomixa.
3
Krysztalowa
@Sloik-2078: Czy ktoś może mi wytłumaczyć co ten termomix w ogóle robi? Bo jak rozumiem, to trzeba do niego po prostu dać składniki i co dalej? On to wymiesza lub podgrzeje i tyle? Przecież sporo dań wymaga zaangażowania kilku misek, patelni, garnków itp. Mam rozumieć, że pomiędzy etapami trzeba go czyścić z tego co się przed chwila robiło, żeby móc robić dalej?
3
R2D2_z_Sosnowca
@Wykop24h: frajerami ruchanymi przez los to są mieszkańcy Polski bo w normalnym kraju ludzie płacący za subskrypcję czegoś co na codzień używają $1.30 na tydzień nie wyzywają reszty od frajerów za ich prywatne wydatki. Tak jak ktoś ci napisał. Jak cię stać na ten gar to masz też te 6 dolarów miesięcznie na abonament. Obowiązku zakupu tego sprzętu nie ma i nie będzie. Tradycyjne garnki bez subskrypcji są w opcji
3
Antorus
@Aroneu: niby tak, ale to jest chore że nawet automatyczny garnek za 5,5k ma j----ą subskrypcję. Wszystko ją teraz ma. Gry mają battle passy, samochody mają ficzery które sprzętowo są ale i tak potrzebujesz tej suby żeby działały, thermomix blokuje ci funkcje jeśli nie rzucisz im 200 zł rocznie.
3