Wpis z mikrobloga

@clack18323: Nie do końca musi być to zanieczyszczone. Już nie raz się spotkałem z tematem barwionym barwnikami spożywczymi, aczkolwiek taki kolor żółty, jest spowodowany brakiem ostatniego stadia filtracji czyli może tam być wszystko, najczęściej jakieś metale ciężkie.
@Multiwitamina-_:

z drugiej strony znając proces synt. bk. nie widzę etapu w którym taki kolor mógł by się pojawić przy jego syntezie.


jakość czynników, czystość labo, dużo jest czynników, które mogą mieć realny wpływ na kolor. Wiem że metyloamina, w dużych ilościach żółknieje, brazowieje no i najważniejsze #!$%@?.
@Multiwitamina-_: Fiolet dość często spotykałem, no i moja teoria jest taka że, któryś z odczynników był już w formie zanieczyszczonej barwnikiem, a z racji tego, że po co marnować czas by to doczyszczać leci to już w obieg.