Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie chcę żeby ktoś pomyślał że jestem zawistny. Tylko po wielu latach wszedłem sobie na Facebooka i zabolała mnie pewna rzecz. Co prawda nie jestem programistą 15k, lecz w zależności od miesiąca to 8-10k na rękę. Żyję finansowo bardzo dobrze i lepiej niż większość społeczeństwa, nawet dbam o siebie tylko jestem bez dziewczyny czy jakiejkolwiek partnerki.

Więc przeglądam sobie tego FB i okazało się że znajomy, a dokładnie mój bliski kumpel z techbazy spierdzielił do Francji i poznał tam rodowitą francuzkę, z którą wziął ślub. Życzę mu jak najlepiej, ale nigdy nie myślałem, że chłop się ogarnie. W szkole miał bardzo krzywe zęby za co dostawał docinki i miał mocną wadę wymowy, ale lubiłem go. Teraz widzę, że ogarnął zęby i wyrobił się i jeste mniej więcej 6/10 i ma całkiem ładną kobitę. Wiadomo nie 10/10, ale tak zwyczajnie ładną. Próbowałem do niego napisać, ale nie odpisuje. Nawet chyba nie odczytuje wiadomości na masengerze. Z tego co mi pisał inny kumpel, to robi razem z tą kobitą w jakimś pipidowie w piekarni czy tam cukierni.

I zastanawia mnie jak to możliwe? Ja sobie nie potrafię znaleźć baby, a dobrze zarabiam, jestem pewnie te 7/10 i nic. Przecież to absurd.

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Wyślij anonimową PW do autora (niebawem) · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: europejki są bardziej otwarte na relacje, a nie sprawy materialne, łatwiej sie nawiązuje znajomości, więcej okazji ku temu, ja bym szukał w mniejszych miastach
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim ewidentnie widać że kolega miał dużo sił, energii, ambicji do zmian. więcej dynamiczności. sam wyjazd za granicę i choćby poznanie języka to pokazuje. to jest właśnie niesamowite, że ludzie potrafią o 180 stopni odmienić swoje życie.
  • Odpowiedz
zastanawia mnie jak to możliwe? Ja sobie nie potrafię znaleźć baby

@mirko_anonim: ale jak szukasz? Na zasadzie że jak miłość ma przyjść to przyjdzie, czy wykonujesz konkretne ruchy: zakładasz konto w apkach, zagadujesz, umawiasz się?
  • Odpowiedz
@niochland: masz racje, ale nie zrozumiales mnie.
To nie sa zarobki, ktore w jakikolwiek sposob sprawiaja, ze rosnie Twoja atrakcyjnosc.
To nie sa zarobki, ktore sprawia, ze bedziesz mial niesamowite zycie, ktorego rozowa moglaby sie stac czescia czy jakkowlwiek inaczej sie podczepic pod cokolwiek - bo niczego tu nie ma.

Jezeli jestes golddiggerka 7/10 to celujesz w kogos kto ma kase, a nie 9 czy 20k / msc.
  • Odpowiedz
To nie sa zarobki, ktore w jakikolwiek sposob sprawiaja, ze rosnie Twoja atrakcyjnosc.

@programista15cm: A czy OPek napisał o tym, że ta pensja podbija jego atrakcyjność czy według niego z taką pensją żyje mu się po prostu dobrze, a raczej lepiej niż większość społeczeństwa?
  • Odpowiedz
@niochland: wywod jest o tym, ze jest rozczarowany swoim brakiem powodzenia. Przy czym nie wspomina o tym, ze ma ciekawy charakter, prowadzi urozmaicone zycie, ma hobby, duzo znajomych, udziela sie w fundacjach...

Zreszta napisal wprost.

Zarabiam tyle, ale nie ma dziewczyny.
  • Odpowiedz
@DespotaAnalny: dla golddiggerki to jest kwota którą niczym się nie różni od 4k. A czym się dla Ciebie różni? Za 9k miesięcznie zabierzesz różowa na insta wakacje w Tajlandii? Sam siebie ledwo zabierzesz raz na narty w alpy.

Jak nie odkładasz na rozwój / własny biznes / cokolwiek co zapewni lepsza przyszłość to może kupisz przy takich zarobkach jakieś auto na pokaz (ale oczywiście w alpy już nim nie pojedziesz
  • Odpowiedz
@programista15cm zarobki w ogóle nie sprawiają, że rośnie czyjaś atrakcyjność, zacznijmy od tego. Atrakcyjność opiera się na fizyczności i zachowaniu. To, że ktoś się wiąże z osobą zamożną dla poprawy własnego statusu, to nie świadczy o jej atrakcyjności
  • Odpowiedz