Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Doradźcie jak będzie lepiej. Mieszkać z rodzicami, czy iść na wynajem.

Mam 26 lat. Z własnej woli nie chciałem być nigdy w związku w przeszłości, choć mialem do tego wiele propozycji, ale to nie główny temat tego wpisu. Teraz kiedy kończę studia i kiedy będę już pracował, wypadałoby już kogoś znaleźć.

Aktualnie mieszkam z rodzicami i zaczynając pracę, będę nadal z nimi mieszkał przez minimum miesiąc. Mam z nimi bardzo dobry kontakt. Dodatkowo sam piorę, gotuję, sprzątam. Jestem ogólnie w pełni niezależny od rodziców.

Czy warto od razu po wypłacie wyprowadzić się na swoje (wynajem), czy lepiej do czasu znalezienia kogoś mieszkać z rodzicami? Rodzice obiecali, że część kwoty do wynajmu mi dołożą w razie czego, więc ze swoich bym dawał z jakieś plus minus 1000zl, ale nadal to będzie praktycznie spuszczenie w klopie 1/5 wypłaty.

Z jednej strony będę miał mieszkanie dla siebie (prywatność), bo w mieszkaniu rodzinnym nie wyobrażam sobie sprowadzać kogoś na coś więcej mając za ścianą rodziców. Zero prywatnosci, a mam jednak 26 lat, a nie 18. Ale z drugiej strony znacznie więcej zaoszczędzę.

Czy naprawdę większość kobiet jeżeli słyszy, że ktoś nadal mieszka z rodzicami, to ma przed sobą obraz jakiegoś przegrywa, co nic nie umie i któremu mama wstawia slipy do pralki, a on tylko gra w komputer? Ćwiczę, dbam o siebie, nie mam żadnych nalogów i zaczyna mi to powoli na psychikę siadać, więc staram się zbytnio o tym nie myśleć.

Czy przesadzam?

#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #tinder #badoo

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Wyślij anonimową PW do autora (niebawem) · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy naprawdę większość kobiet jeżeli słyszy, że ktoś nadal mieszka z rodzicami, to ma przed sobą obraz jakiegoś przegrywa, co nic nie umie

@mirko_anonim: tak

Czy warto od razu po wypłacie wyprowadzić się na swoje (wynajem)

nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To zależy, jeśli Tobie nie przeszkadza mieszkanie z rodzicami, czujesz się dobrze to po co to zmieniać? żeby się usamodzielnić? skoro i tak wszystko ogarniasz sam? Jeśli będziesz w związku to normalne że będziecie chcieli iść na swoje, a normalna laska nie będzie Ci wygarniać że na razie mieszkasz u rodziców, a ze zje baną panną raczej byś nie chciał być podejrzewam
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 1. Jeśli masz 26 lat i mieszkasz z rodzicami to już s----------s dobre 7 lat życia kiedy mogłeś się rozwijać. 2. Nie ma sensu nagle się teraz wyprowadzać 3. Skup się na sobie, rozwijaj i nie trać dalej swojego czasu
  • Odpowiedz