Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć. Z początkiem kwietnia rozpocząłem 3-miesięczny okres próbny jako analityk w korpo. Już teraz wiem, że nie jest to mój świat. Sztywni ludzie, brak decyzyjności czy nawet brak dostępów do najważniejszych narzędzi od 2 tygodni.

Zaczynam szukać nowej pracy, bo dalej tak nie mogę. Doczekalibyście do końca okresu próbnego, czy uciekalibyście tylko wtedy, jak coś się znajdzie?

#pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Wyślij anonimową PW do autora (niebawem) · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Paaanie, w moim pierwszym korpo w którym pracowałem (już dosyć dawno temu co prawda) był junior-analityk, który nie dostał narzędzi i uprawnień od dwóch miesięcy, a pensję pobierał xD Potem na ostatni miesiąc sobie o nim firma przypomniała

Czy go wywalili - nie xD Firma zwaliła to na ekipę onboardingową, ekipa na ludzi z IT, IT na workflowmanagera, a workflowmanager na ekipę onboardingową. Dostał narzędzia i chyba potem mu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja na tym projekcie co teraz jestem 4 miesiąc to ledwo od dwóch tygodni mam dostępy i jeszcze żadnego taska nie zrobiłem... A jutro kończe ten projekt.

Dzieciaku wyluzuj, bierz dniówkę i nie kop sie z koniem - bo i tak awans to zobaczysz jak zmienisz firme.

Placa Ci za nic nie robienie i jeszcze masz pretensje?
Czego Ty byś chciał?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: My za Ciebie nie zdecydujemy po jednym zdaniu opisu. Równie dobrze możesz sobie rzucić monetą jeśli myslisz że wykopek nieznający branży, korpo, Twojej edukacji i sytuacji po dwóch zdaniach będzie wiedział lepiej od Ciebie.

W każdym razie jesli brak decyzyjności i dlugie czekanie na dostępy to dla Ciebie deal-breaker to powodzenia w szukaniu lepszego miejsca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz