Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: olej tą Cathrinę Miras, coś za dużo tu problemów na raz opisane, tylko wydaje się, że wszystko zwaliło się w jednym momencie, ja bym jeżeli pieniądze nie są problemem znalazł sobie jakieś dziwne hobby jak nie wiem łucznictwo japońskie z konwentami i tam jeździł na te konwenty po USA albo budował modele kolejowe czy zajął się krótkofalarstwem co do nudy w biurze to zaradziłem na to trenując szybkie pisanie
  • Odpowiedz
@FFFFUUUU bo to bait. Żadna kancelaria z Polski nie wyślę nikogo na bermudy, ze względu na różnice czasu. Jak jesteś z Polski to lecisz do takiego raju podatkowego celem o----------a optymalizacji/obsługi funduszy z naszej części Europy, w konsekwencji lecisz bliżej żeby różnica czasowa nie uniemożliwiała Ci współpracy z ludzmi z Polski.

Pomijam już fakt że nie słyszałem nigdy o żadnej kancelarii z Polski która by tworzyła biuro na bermudach w sytuacji
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kolego robię w korpo w finansach funduszu(co prawda jako klepacz), ale mam rozwiązanie dla Ciebie:

-ściągnij mnie do siebie xD,- zyskasz kolegę, razem se pochodzimy na siłownie, ja popracuje nad opalenizną :D

A jeżeli nie to wracaj do PL lub ruszaj dalej (skoro pracowałeś w BM to czemu nie kraje anglosaskie?).

Dobrze jest mieć plany na przyszłość, ale raczej w formie celów - żonie też pewnie przysięgałeś że do
  • Odpowiedz
podsumowując, nie znasz języka a mimo to wzięła Cie kancelaria nie Polska a taka w której ludzie mówią wyłącznie po angielsku.

seems legit.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Niemamwiedzy: Tym razem nie masz problemu z logika ale z czytaniem. Czy gdzieś napisałem ze nie potrafię angielskiego? To ze nie potrafię opowiedzieć o swoich emocjach w sposób dostępny nie oznacza ze nie znam sie na legalese.

@Seb9910: Juz próbowałem. Sa dwa problemy. 1. boją się ze je porwę lub ze to scam a 2. chcą tylko na wakacje,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Stawiasz siebie w roli gorszego, na starcie uważasz że inni są lepsi, a ty jesteś pod nimi - samospełniająca się przepowiednia. Jeśli chcesz zostać tam gdzie jesteś no to musisz coś zmienić aby znaleźć znajomych poprzez bycie bardziej atrakcyjnym - poprawienie akcentu, zbudowanie dynaminy, pewności siebie. Skoro w siebie nie wierzysz i uważasz się za gorszego no to nic dziwnego że jesteś sam, ludzie sami nie zapukają do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chciałem napisać że "co mają powiedzieć ludzie co nigdy dziewczyny nie mieli" i że "wysoko latasz to teraz będzie boleć że życie ma też doły". Jak ktoś jest na dole to nie ma takiego szoku jak się coś w--------i.

Ale zobaczyłem potem że nikt Ci w sumie na temat nawet nie odpowiedział więc pomyślałem że warto by odpowiedzieć.

PZależysz, Twoja emerytura też, od tych pieniędzy. Określ cel finansowy 3
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): Już chciałem kasować wpis ale dobrze że poczekałem bo dzięki za dobre rady @spiegelglas , @interpenetrate oraz jakiś anonim. Rzeczywiście mogę się zapisać na lekcje online z nativem i gadać o dupie Anetki. A jak się nie poprawi moja sytuacja tutaj to wtedy wyjadę gdzieś indziej. Super mi poprawiliście humor ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz