@mirko_anonim: każdy, kto chociaż trochę interesuje się polityką i ekonomia, będzie to wiedział. Ergo - poparcie dla konfederacji, bardzo ładnie pokazuje, jaki mamy odsetek ignorantów.
@mirko_anonim: rozumiem ze teraz jak sie juz kazdy troll z osobna skompromitowal to antykonfederacka propaganda bedzie srana anonimowo? Nie ma jak update xD
@mirko_anonim: O ile w zasadzie zgadzam się z przytoczoną argumentacją, o tyle wygląda mi to na podręcznikową krytykę konfy z perspektywy ludowej, socjaldemokratycznej.
Dla mnie podstawowe powody do skreślenia tych głąbów to nie są jakieś bajania o podatku pogłównym (którego wiadomo że nigdy nie wprowadzą) tylko ich propozycja ideologiczna. Wiem jak wyglądają miejsca na ziemi ułożone wg marzen konfiarzy, z konserwatyzmem i niskimi podatkami, typu Afganistan, Erytrea, Somalia, wiem też
Poparcie dla której partii pokazuje odsetek inteligencji?
@yaah: zaryzykuje twierdzenie, że popieranie takiego Leppera, czy kiedyś dawno temu Stana Tymińskiego nie świadczyło dobrze o ilości oleju w głowie. Natomiast z konfą bym się nie rozpędzał. NSDAP też popierali swego czasu bardzo inteligentni ludzie. Popieranie talibów nie świadczy o ubytkach w intelekcie, co najwyżej w etyce.
@thorgoth: ale to są kwestie powiazane. Te "komunistyczne" kraje typu Szwecja przodują w indeksach wolności gospodarczej a "wolnorynkowe" raje typu Chiny bujają się w ogonach. Coraz bardziej wylgąda na to, że Fukuyama mial rację twierdząc że liberalna demokracja to koniec historii bo zapewnia maksimum wolnosci i gospodarczej i osobistej. Kuce oczywiscie tego nie pojmą bo książki są lewackie, statystyki sfałszowane a wszystko co im się nie podoba, czego nie rozumieją
Coraz bardziej wylgąda na to, że Fukuyama mial rację twierdząc że liberalna demokracja to koniec historii bo zapewnia maksimum wolnosci i gospodarczej i osobistej.
@slapdash: bardzo celna uwaga. Mi akurat od skandynawskiego bardziej podoba się model irlandzki czy szwajcarski jeśli chodzi o warunki do prowadzenia biznesu ale to są detale. Korwiniści lubią powtarzać że socjalizm już był i się nie udał, co faktycznie w przypadku tych twardszych odmian jest prawdą.
Wiem jak wyglądają miejsca na ziemi ułożone wg marzen konfiarzy, z konserwatyzmem i niskimi podatkami, typu Afganistan, Erytrea, Somalia, wiem też jak wyglądają "socjalistyczne kraje LBGT" typu Kanada, Australia czy stara europa.
Zdecydowanie wolę żyć po tej lewackiej stronie świata.
@thorgoth: Dokładnie tak, dziwię się czemu ten wątek jest tak rzadko poruszany. Jakby kumam, że jedni wolą wyższe podatki, drudzy niższe, jedni są bardziej konserwatywni, inni mniej - wiadomo, różnimy
@GoddamnElectric: Azjatyckie tygrysy, skandynawskie kraje, niemcy, usa, korea płd te wszystkie kraje zbudowały swoje bogactwo na kapitalizmie, lokalizacji i złożach.
@mirko_anonim: O ile ja zawsze krytykowałem korwotwory za brak programu partii jednocześnie mówiąc że może prezes ma kontrowersyjne poglądy ale liczy się program partii (którego nie ma), to z punktem pierwszym odleciałem. Polska to nie USA i najbogatsza kasta w Polsce to resortowe dzieci, ludzie powiązani z systemem, dorobieni na przewalach z państwem czy to podczas transformacji ustrojowej czy teraz (obajtek). Oni z konfederacja nie mają nic wspólnego bo dla
@yaah: Jeśli najgłupszy wyborca KO czy lewicy, zagłosowałby na katotalibow (PiS i to drugie), to w obu grupach średni współczynnik IQ stałby się wyższy.
Ergo - poparcie dla konfederacji, bardzo ładnie pokazuje, jaki mamy odsetek ignorantów.
Dla mnie podstawowe powody do skreślenia tych głąbów to nie są jakieś bajania o podatku pogłównym (którego wiadomo że nigdy nie wprowadzą) tylko ich propozycja ideologiczna.
Wiem jak wyglądają miejsca na ziemi ułożone wg marzen konfiarzy, z konserwatyzmem i niskimi podatkami, typu Afganistan, Erytrea, Somalia, wiem też
@Kotouak: Poparcie dla której partii pokazuje odsetek inteligencji?
@yaah: zaryzykuje twierdzenie, że popieranie takiego Leppera, czy kiedyś dawno temu Stana Tymińskiego nie świadczyło dobrze o ilości oleju w głowie.
Natomiast z konfą bym się nie rozpędzał. NSDAP też popierali swego czasu bardzo inteligentni ludzie. Popieranie talibów nie świadczy o ubytkach w intelekcie, co najwyżej w etyce.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@Kotouak: ewidentnie przespałeś kilka ostatnich lat, albo starasz się je wypierać
@Kotouak: Mówi to ktoś, kto PO nazywa "partią liberalną".
Kuce oczywiscie tego nie pojmą bo książki są lewackie, statystyki sfałszowane a wszystko co im się nie podoba, czego nie rozumieją
@slapdash: bardzo celna uwaga.
Mi akurat od skandynawskiego bardziej podoba się model irlandzki czy szwajcarski jeśli chodzi o warunki do prowadzenia biznesu ale to są detale.
Korwiniści lubią powtarzać że socjalizm już był i się nie udał, co faktycznie w przypadku tych twardszych odmian jest prawdą.
@thorgoth: Dokładnie tak, dziwię się czemu ten wątek jest tak rzadko poruszany. Jakby kumam, że jedni wolą wyższe podatki, drudzy niższe, jedni są bardziej konserwatywni, inni mniej - wiadomo, różnimy
Jeśli najgłupszy wyborca KO czy lewicy, zagłosowałby na katotalibow (PiS i to drugie), to w obu grupach średni współczynnik IQ stałby się wyższy.