Aktywne Wpisy

PanMaglev +109
Hurr durr ceny mieszkań spadają. Tymczasem rzeczywistość. Mieszkanie z lat 70 do generalnego remontu, bez miejsca parkingowego, z czynszem na poziomie 1000 zł miesięcznie sprzedane w 6 godzin od wystawienia ogłoszenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci
źródło: 1000017021
Pobierz

#prawo
Mirki
Czy będąc notariuszem można godnie zarobić? Słyszałem, że rynek teraz ciężki, mało klientów itp Kończę prawo w tym roku, byłem na praktykach w kancelarii notarialnej-ogl spoko, podoba mi się tryb pracy, rutynowość i działanie od a do z z aktem notarialnym dla klienta i perspektywa, że będąc w okolicach 30 jesteś już własnym szefem i sam organizujesz czas pracy. Bylem tez w korpo prawniczym w stolicy - nie dla mnie jest zajazd od switu do nocy by nie mieć w ogóle czasu wolnego. Co uważacie? Czy notariat to nadal rynek pozajmowany przez koneksje rodzinne i ciężko się wybić?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.
Duże miasto typu Gdańsk, Warszawa - wyższe kwoty transakcji, ale i więcej notariuszy, co może przełożyć się na mniejszą liczbę klientów.
U mnie w obecnym mieście 100 tys mieszkańców na sporządzenie aktu notarialnego niecałe dwa lata temu czekało się 4-6 tygodni, bo tak lokalni notariusze byli zawaleni pracą.