Wpis z mikrobloga

#biedanonim
Stoję przed dylematem pierwszego kurnika dla siebie i tak przeglądając wtórny, czy pierwotny to ciężko znaleźć mi coś, co faktycznie spełniłoby 100% moich oczekiwań i tak właśnie siedzę przed dylematem.
Opcja nr jeden nieruchomość 84m, budynek rok 2001 loftowe/ dwupoziomowe. Wysoki poziom wykończenia, kamień, drewniane okna, sprzęt górna polka, dwa koty bengalskie, torebki pinko i dwie szafy wypełnione szpiluniami ( ͡° ͜ʖ ͡°) Generalnie Pani widać, ze mega doinwestowała. Miejsca postojowego brak, klatka tooo tak trochę no meh ;/ Dość zaniedbana, po prostu widać ząb czasu w planach podobno rozważają instalacje windy o0 kesz 750k

Opcja nr dwa
Również wysoki standard, ale już nie aż taki, rok bodajże już 2018/20, 46m plus miejsce postojowe tez 780k

Opcja nr 3 ( tak o, dla sportu, jasne mam więcej na wglądzie,ale tak by mniej więcej zobrazować) Duże, zamknięte patio z Alfredem i dobrze wyposażona siłownia dla mieszkańców, miejsce na grilla i swingowanie, rocznik j 2011, wykończenie podobne do opcji nr 2, z tym że no jednak mieszkanie mające już ponad 10 lat. Brak miejsca postojowego, brak komórki lokatorskiej, 44m. Całość 650k

Zdaje sobie sprawę, ze nikt nie zdecyduje za mnie, bardziej ciekawi mnie, czy można odrzucić dana nieruchomość przez klatkę (opcja 1)? Noo strasznie mnie odrzuca, to tez nie jest tak, ze pato osiedle, czy coś( raczej wyższy poziom z tamtego okresu). Tylko rozwiązania z tamtego okresu i już widoczne zużycie materiału, kafelki itd jakoś tak mnie odrzucają . Wracając do meritum, czy waszym zdaniem warto rozważać inwestycje z tego okresu i z tamtymi rozwiązaniami?

#nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Masz do wyboru porządne mieszkanie 80m vs kurniki po 40m i się jeszcze zastanawiasz bo kafelki na klatce mają przestarzały design?
No chyba że ta cena za pierwsze wynika z lokalizacji jeszcze.
Jak nie to nie mam pytań. Polacy serio pokochali małe mieszkania a potem zdziwienie że deweloperzy nie budują większych.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): No właśnie brak haczyku. Wydaje mi się, ze w dużej mierze odrzuca brak windy i właśnie kondycja samej klatki. Nie oszukujmy się jest, to dość duża kwota i ciężko jest iść na taki kompromis. Lokalizacja nie centrum,ale z 20 min?
Generalnie traktowałbym to jako mieszkanie przejściowe, dlatego mniejszy układ aż tak mi nie robi. Nie planuje w najbliższym czasie bąbelków. No i tez wydaje mi się, ze
  • Odpowiedz
Generalnie traktowałbym to jako mieszkanie przejściowe, dlatego mniejszy układ aż tak mi nie robi. Nie planuje w najbliższym czasie bąbelków. No i tez wydaje mi się, ze szybciej tez sprzedałbym takie mniejsze, czy wynajął. Po prostu nie spodziewałem się, ze aż takie wow na mnie zrobi to większe

@mirko_anonim: Ja się przesiadłem z 38m2 na 72m2. Jest nas tylko para bez bąbęlków i nie wyobrażam sobie znów mieszkać w 40-50m2.
  • Odpowiedz