Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Jesteś nieszczęśliwy bo nie żyjesz swoim życiem, a winę ponoszą za to media i rodzice, twoi rodzicie będąc spełnionymi na poziomie którym ty nie byłeś olali pewne sprawy w twoim wychowaniu i masz teraz braki w głowie przez co nic się nie zazębia.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

A co jeśli jesteśmy nieszczęśliwi jako dorośli bo po prostu nie mamy celu w życiu?

Ja nie mam celu w życiu, bo nie mam szans na reprodukcję, a więc nie widzę sensu się starać o cokolwiek i robić cokolwiek - niech świat płonie, mam go w tyłku tak jak i on ma mnie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Człowiek, który nie dostrzegał końca swojej „tymczasowej egzystencji”, nie był w stanie dążyć do jakiegokolwiek celu. - tak o tym zjawisku pisał Frankl, jego krótka książka pomaga to zrozumieć. Stoicy też zwaracali uwagę na potrzebę posiadania celu. Jesteś na dobrym tropie OPie.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): > Anonim (nie OP): Człowiek, który nie dostrzegał końca swojej „tymczasowej egzystencji”, nie był w stanie dążyć do jakiegokolwiek celu. - tak o tym zjawisku pisał Frankl, jego krótka książka pomaga to zrozumieć. Stoicy też zwaracali uwagę na potrzebę posiadania celu. Jesteś na dobrym tropie OPie.

To nie jest taki proste bo cel można mieć ale trzeba umieć czerpać spełnienie z dążenia do niego, jeżeli op został wytresowany
  • Odpowiedz