Aktywne Wpisy

Coxex +224
Boomerzy mówią, że kiedyś nie było czegoś takiego jak autyzm, a potem opowiadają o wujku Januszu, który w latach 80. przez 5 godzin dziennie majsterkował przy swojej kolejce w piwnicy i znał na pamięć wszystkie rozkłady jazdy i trasy pociągów w Polsce, za to jakoś nie dziwnie się z nim rozmawiało.
#heheszki #przemyslenia #autyzm
#heheszki #przemyslenia #autyzm

DeXteR25 +211
Pamietam jak w chipsach były pieniądze i pamietam pierwszą tego typu promocję jak były jeszcze banknoty przed denominacją ( ͡° ʖ̯ ͡°) #heheszki #ciekawostki #boomerskiemysli
źródło: 1000111662
Pobierz

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow
Czy wy też macie taki problem będąc w związku? Od niedawna różowa znalazła pracę w zawodzie. Wszystko między nami jest ok, ale zupełnie po pracy nie ma praktycznie czasu na nic. Wyjść gdzieś na spacer po pracy? nie bo zmęczona, prakrycznie wszędzie autem. Sklep kilkaset metrów dalej? Oczywiście auto. Na rower też nie, bo dla niej za daleko, tylko czasami ma ochotę. Basen? Nie, bo nie. W weekendy też praktycznie oprócz spaceru zero aktywnosci. Oczywiście co jakiś czas jak wyjazd czy wakacje to jest chętna. Kiedy studiowała i dorywczo pracowala, to aż tak leniwa nie była. Ja sam ćwiczę codziennie, ze znajomym w weekendy jeździmy kilkadziesiąt km na rowerze, bo oczywiście moja nie chce.
Znajomego narzeczona to samo praktycznie i też zaczyna narzekać na nią. On sam jakiś wysportowany nie jest, ale czy to siłownia, to właśnie rower w tygodniu jest. Stara się być aktywny.
Moja nie ćwiczy, ale jest szczupła, ale boję się, że się zapuści. Tyle dobrze, że praktycznie syfu żadnego nie je, nie pije i nie pali. Nie oczekuję, że będzie miała sylwetkę jak modelka. Co najlepsze kiedy zaczęliśmy się spotykać mówiła mi, że fajnie, że jestem wysportowany i umięśniony, bo przynajmniej ma się do czego przytulić. Wspominała, że jej były był strasznie chudy.
Znamy się prawie 5 lat, zaręczyliśmy się 2 miesiące temu. Powoli myślimy o dziecku i po prostu się boję tego co będzie dalej. Ja mam 26 lat, ona 24. Tyle już rozmawialiśmy na ten temat i ciągle to samo. Nie chcę abyśmy byli typową polską parą, gdzie dziewczyna po 20+ latach i dziecku zamienia się nagle w przysłowiowego paszteta. Kilka moich rówieśniczek z fajnych i atrakcyjnych dziewczyn przemieniło się o 180 stopni po liceum czy urodzeniu dziecka.
Dziewczyny, dlaczego nie dbacie o siebie? Ja nie bronię i nie twierdzę, że większość facetów o siebie dba, bo nie dba no ale...... Już nie wiem jak swoją namówić do aktywności fizycznej.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: wykopowy_brukselek
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Pranie, sprzątanie, zakupy i inne takie wszystko po równo. Po pracy zawsze ktoś
Ale nadal pozostaje kwestia tego - dla Ciebie sport jest formą rozrywki/relaksu, dla niej widocznie nie. Więc skoro już nie ma studenckiego luzu, tylko weszła w dorosłość pełną parą, może chcieć spędzić pozostający jej wolny czas w taki sposób, jaki ją odpręża. Więc skoro sport
Z drugiej delikatniej stawiaj granice i oczekiwania, przedstaw jej ten punkt widzenia i takie obawy.
Daj jej troche przestrzeni na nowa sytuacje, ale potem obserwuj i wyciagaj wnioski, konsekwencje.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
Czyli że co sprzątasz 3x na tydzień po 1,5h do padnięcia fizycznego? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja mam sprzątanie codzienne, bo dwójka malych dzieci w domu
@moll: litości dziewczyno, co Ty za brednie wypisujesz. Nie wiem jak op, ale ja cwiczę ciężko 4x w tygodniu ciężko siłowo po ponad 2h zawsze. Sprzatajac dom, to ja nawet się nie spocę i to trwa z max 30 min jak razem z różową robimy
O jest pranie mózgu, totalne odwrócenie żeńskiej energii, dbanie o ognisko domowe i zwykłe ogarnianie życia jako nadludzki wysiłek z którym przez miliony lat żony sobie radziły a dziś już nie mogą.