Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Smasher69: Ta bo ktoś ci przegrywie uwierzy -.- Żyjemy w czasach szybkiego rozwoju sztucznej inteligencji, która szybciej niż nam się wydaje może odmienić nasz świat. Elon Musk dostał niedawno pozwolenie na testowanie Neuralink na ludziach. Zmian będzie mnóstwo i tylko głupi rezygnuje z tego świata nawet jeżeli ma z-----ą osobowość. Rozwój nanotechnologii, neuralink, sztucznej inteligencji, komputerów kwantowych i niedługo będziesz mieć nanoroboty które sprawią że
  • Odpowiedz
Ważniejsze jest wychowanie

@mirko_anonim: trochę jest w tym racji bo jak się ma dynamicznych starych to łatwiej o jakieś nowe znajomości a czym więcej takich okazji tym większa szansa żeby poznać laskę. W drugą stronę jak ktoś ma zacofanych boomerów przykutych do swoich mieszkań 24h/dobę to nawet jak z wielkim wysiłkiem jakąś laskę poznasz to nawet nie będziesz miał gdzie jej przyprowadzić bo starzy zabronią.

Potrzebna terapia

no ale tu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Do tego anonima nie opa xD Żeby zaprzeczać współczesnej nauce to trzeba mieć nieźle poryty beret.

Akurat środowisko ma wpływ na ekspresję genów.

Nadwrażliwość ma większy wpływ na funkcjonowanie społeczne niż wygląd, a te jest powiązane z genami, środowiskiem, florą bakteryjną etc. Zaprzeczanie temu jest idiotyzmem do kwadratu. Życie z takim ustrojstwem jest trudne i potrzebne jest leczenie, czy to zdobywanie wiedzy, czy dieta, czy przeszczep flory bakteryjnej etc.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): > Jak słyszę tekst kiepskie geny to już yz wiem, że kolejny przegryw z wykopu tłumaczy swoje porażki mitycznymi genami.

Czy ty wierzysz w wolą wolę, możliwość zmiany sił fizycznych które rządzą się swoimi prawami?

Normalny człowiek mówi o leczeniu, na terapiach leczy się traumy które wpływają na twoje życie, a ty pierdzielisz że to nie ma na nas wpływu i nie potrzebujemy leczenia? Czy ty jesteś głupi?
  • Odpowiedz
Ważniejsze jest wychowanie

@mirko_anonim: ogromna większość ludzkich cech zależy w większości od genów i prawie w ogóle nie od wychowania. W szczególności rzeczy takie jak np.: inteligencja, osobowość, agresja, zachowania aspołeczne, prawdopodobieństwo rozwodu, można wyliczać i wyliczać. Łatwiej wyliczyć rzeczy, które zależą od wychowania.

Wpływ wychowania na wyniki człowieka w dorosłości, poza skrajnie negatywnymi sytuacje jak niedożywienie i znęcanie, jest bliski
tyrytyty - > Ważniejsze jest wychowanie

@mirko_anonim: ogromna większość ludzkich ce...

źródło: Figure_1

Pobierz
  • Odpowiedz
Wiele razy pisałem o tym, że geny przecież nie wpływają tylko na wygląd, ale też na osobowość.
Zaburzenia osobowości, podatność na uzależnienia, fobie, introwertyzm, podatność na choroby psychiczne, potencjał intelektualny czy tam nawet artystyczny.

Wszystko to zależy w ogromnej mierze od genów.

Wyobraź sobie więc osobę zarówno brzydką jak i posiadającą któryś z powyższych defektów.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): Doprawdy nie rozumiem ludzi którzy myślą że żyjemy w magicznym świecie, że wcale nie ma psychoz, schizofrenii i.in. chorób. Takie pierdzielenie jak to u buddystów, że na wszystko masz wpływ, na ból, na wszystko. Plaga debili.

Najpierw leczenie, leczeniem jest też czytanie książek, oglądanie filmów etc. Wszystko może mieć na nas wielki wpływ i jeżeli się zmieniliśmy to ten determinant nas zmienił.

Ludzie którzy coś osiągają chcą się czuć
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @tyrytyty: Oczywiście że geny mają ogromny wpływ na nasze zachowanie, tylko to nie jest takie sztywne, że jest tak i już. Jeżeli bliźniaki jednojajowe urodzą się z wadą wchłaniania np. kwasu foliowego i jeżeli jeden będzie suplementował mega dawki tej witaminy to będzie funkcjonował lepiej od bliźniaka który witaminy nie suplementuje.

Często geny wpływają na florę bakteryjną, a bakterie produkują różne opioidy, neuroprzekaźniki np. gaba, dlatego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @analboss: Pamiętaj że to jest do wyleczenia, jeżeli nie teraz to za kilka lat. Wiele genów to nie jest wyrok, np. gen który zaburza wchłanianie kwasu foliowego, przez co mogą się pojawić autystyczne zachowania. Już teraz możesz zbadać geny, dzisiaj prawie każdy może odłożyć kilka tysięcy i zrobić pełną analizę np. na spektrum autyzmu.

Powstają suplementy dla osób ze spektrum autyzmu i dają naprawdę dobre rezultaty,
  • Odpowiedz
tak, leki te na raka i te sprawy,
leki leczące osobowość XD
śmiechu warte i tyle,
Ja po prostu czekam aż ktoś mi wyjaśni, że nie mam racji i naprawdę mam sprawczość nad swoim życiem, że mam równe szanse jak inni XD

@mirko_anonim:
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): > tak, leki te na raka i te sprawy,

leki leczące osobowość XD

śmiechu warte i tyle,

Ja po prostu czekam aż ktoś mi wyjaśni, że nie mam racji i naprawdę mam sprawczość nad swoim życiem, że mam równe szanse jak inni XD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): Najśmieszniejsze jest to, że to często są jakieś łagodne przypadki gdzie geny nie mają aż tak dużej roli, często to po prostu choroby cywilizacyjne na które pomoże np.:

* wychodzenie na słońce dla witaminy D i.in. chemii wytwarzanej pod wpływem UVA/UVB
* ograniczenie spożycia kalorii, schudnięcie, zdrowsza dieta
* więcej ruchu, ćwiczenia oporowe
*
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): Niektórzy błędnie zinterpretowali moje słowa "Wychowanie jest najważniejsze, a gdy dodasz do tego nadwrażliwość, kiepskie geny które uaktywniają się w odpowiedzi na złe warunki w jakich przyszło ci żyć to masz przechlapane."

Nie miałem na myśli, że z tego nie da się wyjść, ale dopiero w tej sytuacji można mówić o trudnym przypadku który wymaga dłuższego leczenia, terapii, często leków, dodatkowej suplementacji etc. Chodziło mi o to, że
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Smasher69: Często problemy wynikają z głupoty, nieoczytania, braku witaminy D i.in., otyłości, siedzącego trybu życia i masy innych które mają ogromny wpływ na nasze zachowanie, a który toksyczne osoby z tagu lekceważą.

Choćby dysmorfofobia, masa osób z tagu przegryw, blackpill ma z tym problem, a tu wystarczy przeczytać kilka mądrych ksiażek i problem z głowy, więcej pewności siebie. Poza tym bogatsze słownictwo, błyszczysz w towarzystwie, wiesz
  • Odpowiedz