Aktywne Wpisy
zaq22 +10
#gielda
Kapral w marines zarabia 3500 USD
Czy ktoś z was zgodziłby sie wylądować w Iranie i walczyć z dronami za 13k pln/mc
Kapral w marines zarabia 3500 USD
Czy ktoś z was zgodziłby sie wylądować w Iranie i walczyć z dronami za 13k pln/mc

Rosalinea +14
Tak sobie dzisiaj z @Kakarot_Z wspominałam dawne edycje i wpisy na tagu….i zdałam sobie sprawę, że nie poszczególne edycje, a uczestnicy tych edycji stworzyli historię.
Najczarniejsze, lub najzabawniejsze postaci zachowali się w naszej pamięci, ale tez największe zyeby. Giovanni z HP4, Clauno, Fitnesiara, NoNo i Keadratowa. Była też niezapomniana Klapessa,
Albo sezon3….:Kuba i słynne Luizzzaaaaa!!!
Grajoszek i jego pijackie ekscesy, których pewnie z uwagi na notorycznego kaca sam już nie pamięta (
Najczarniejsze, lub najzabawniejsze postaci zachowali się w naszej pamięci, ale tez największe zyeby. Giovanni z HP4, Clauno, Fitnesiara, NoNo i Keadratowa. Była też niezapomniana Klapessa,
Albo sezon3….:Kuba i słynne Luizzzaaaaa!!!
Grajoszek i jego pijackie ekscesy, których pewnie z uwagi na notorycznego kaca sam już nie pamięta (

Tldr: mieszkam w małym mieście i wyjaśniam skąd tak duże poparcie dla PiSu w małych miejscowościach
Żyję od urodzenia w 20-tysięcznym mieście w małopolsce. Interesuję się polityką, ale od dawna nie chodzę na wybory, bo uważam, że nie ma partii dla mnie. Moja rodzina i większość mieszkańców tego miasta głosuje na PiS. Wielu na wykopie zastanawia się z czego to wynika, więc postaram się wyjaśnić to w kilku punktach.
1. Wsie i małe miasta czują się "zaopiekowane" przez PiS, a za czasów PO liczyły się tylko miasta wojewódzkie.
Przykłady inwestycji z mojego małego miasta za czasów PiS: renowacja budynku OSP, wyłożony asfalt na wiejskie drogi, dodanie oświetlenia mniejszych dróg, powiększenie szkoły muzycznej, dużo imprez kulturalnych (koncerty, festyny itd). Za czasów PO pamiętam tylko budowę orlików, życie kulturalne prawie nie istniało.
Gdy oglądam fakty TVN to jest mowa o tym, że samorządy zostały ograbione z pieniędzy. Widzę dużo więcej inwestycji teraz niż wcześniej, nie wiem czy to zależy od powiatu czy też gminy, być może w innych regionach Polski rzeczywiście jest mniej pieniędzy w samorządach, ale w moim powiecie widać, że jest więcej niż było.
2. Program PO jest pisany pod wyborcę z wielkiego miasta. Prawa kobiet, prawo do aborcji, równouprawnienie, LGBT, ekologia, a wcześniej COVID. Dla mieszkańców mniejszych miejscowości takie tematy nie są istotne. Ludziom tutaj zależy na godnym życiu, godnej pracy itd. Dla niektórych 500+ odmieniło życie, wyobraźcie sobie że w mojej miejscowości najczęściej zarabia się minimalną albo poniżej. PiS nie dość, że sukcesywnie podnosi minimalną to dał 500+ i teraz standardowa rodzina 2+2 ma 3200zł * 2 wypłaty + 1000zł z 500+.
3. Pomijanie ludzi ze wsi i małych miast w mediach sprzyjających opozycji. TVN, Wyborcza, Agora. Czy ktoś pisze tam artykuły o typowych małomiasteczkowych problemach? Nie. Tam nie dostrzegają osób spoza Warszawy, Wrocławia czy trójmiasta.
Czy można jakoś zachęcić małomiasteczkowego wyborcę do głosowania na PO? Jak najbardziej, ale najpierw trzeba wyrzucić postulaty światopoglądowe (LGBT, aborcja, zakaz samochodów spalinowych) i zająć się tym co najbardziej doskwiera tutejszym mieszkańcom, czyli niskie płace, brak fabryk w okolicy, słaba komunikacja wiejska/miejska itd.
Zapraszam do dyskusji.
#polityka #pis #platformaobywatelska #koalicjaobywatelska #4konserwy #neuropa
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: w którym miejscu? Dociskają facetów tak jak inne partie
https://wykop.pl/wpis/71709021/politycznie-bezdomni-zyjemy-w-czasach-gdy-zwieksza