Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ostatnio widziałem artykuł o tym, że ING obniża limit wysokości przelewów i postanowiłem sprawdzić, jak wygląda to w innych bankach.

Pekao SA - brak limitu
mBank - brak limitu
Alior Bank - 1 milion.
BNP Paribas - 800 tys.
PKO BP - 300 tys. przelew powyżej tej kwoty wymaga dodatkowego potwierdzenia na infolinii.
ING - 200 tys. przelew powyżej tej kwoty wymaga kontaktu z infolinią. Pracownik banku na pół godziny odblokuje nam możliwość wykonania transakcji powyżej tej kwoty.
Velo Bank - 200 tys.
Millennium - 200 tys.
Santander - 125 tys.
Powyższe limity są podane do serwisu transakcyjnego dla klientów indywidualnych, w przypadku zlecania przelewu przez aplikację mobilną mogą być niższe.

Jak widać, nie jest źle, ale w niektórych przypadkach zakup np. nieruchomości będzie wymagał wizyty w oddziale.
Najbardziej prokonsumenckie rozwiązanie mają mBank i Pekao SA.

#ciekawostki #ing #pekao #pkobp #millennium #santander #mbank #bank #banki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale w niektórych przypadkach zakup np. nieruchomości będzie wymagał wizyty w oddziale.

@mirko_anonim: co? a nie dzwonią po prostu, aby potwierdzić?.

Najbardziej prokonsumenckie rozwiązanie mają mBank i Pekao SA.

@mirko_anonim: najbardziej nieodpowiedzialne. Popraw.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kuncfot

co? a nie dzwonią po prostu, aby potwierdzić?.

Nie, tak jak podałem wyżej w przypadku Aliora, BNP, Velo, Millennium oraz Santandera przelew powyżej danej kwoty jest realizowany tylko w oddziale.
Aktualnie jedyne banki które realizują przelew online do wysokości salda to mBank, Pekao SA, ING i
  • Odpowiedz
ale w niektórych przypadkach zakup np. nieruchomości będzie wymagał wizyty w oddziale.

@mirko_anonim: jak kupujesz nieruchomosc nie musisz placic bezposrednio u notariusza, masz na zaplate kilka dni. I tak masz windykacje do kwoty mieszkania czyli najwyzej stracisz mieszkanie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @programista15cm

jak kupujesz nieruchomosc nie musisz placic bezposrednio u notariusza, masz na zaplate > kilka dni. I tak masz windykacje do kwoty mieszkania czyli najwyzej stracisz mieszkanie

Zakup nieruchomości podałem tylko jako przykład. Nie każdy lubi chodzić do placówki żeby zrobić przelew na giełdę, zapłacić za auto itd.
Liczba placówek maleje z roku na rok, jak ktoś mieszka z dala od miasta to niedługo będzie musiał przelewać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W placówce Santander Banku można zmienić limit przelewów internetowych na 400 tys. zł (zatwierdza dyrektor placówki; można nawet na wyższą kwotę ustawić, ale wtedy musi to klepnąć jakiś dział bezpieczeństwa).
  • Odpowiedz