Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
No witam, pytanie do ekoterrorystów:
Nie latam samolotem (tak, boję się), nie jem praktycznie wcale mięsa, wyłączam wszystkie urządzenia elektryczne z kontaktu gdy z nich nie korzystam. Na wakacje jeżdżę pociągiem, bo nie chce mi się po prostu męczyć 5h autem, wolę w 1kl w pociągu. Do pracy jadę, albo rowerem, albo pracuję z domu. Telefon mam iphone 7, kupiony nawet nie wiem ile lat temu, nowego nie potrzebuję - i tak samo z resztą elektroniki itd. Warzywa kupuję od małych sprzedawców, i kupuję ich tyle, ile zjem, a nie żeby potem wyrzucić.
Myślę, że można założyć iż ilość co2 emitowanego do atmosfery przez mój średni rok jest znacznie niższa, niż większości ludzi, a mój styl życia można uznać za ekologiczny. Niestety urodziłem się z pasją do motoryzacji - regularnie jeżdżę samochodem na torze. Tak, spalinowym samochodem. Łatwiej by było gdybym pasjonował się pociągami, no ale, pasji się niestety nie wybiera.
Więc, pytam się was: Dlaczego, skoro emituję mniej co2 niż przeciętny człowiek (nawet ten, który ma 3 tonowego eko-elektrycznego suva) chcecie mi zabrać moją jedyną pasję, jaką jest normalna motoryzacja? Dlaczego dyskryminujecie mnie w ten sposób, mimo faktu, iż przykładam się w naprawdę małym stopniu do globalnego ocieplenia, bo ja nawet tym autem nie jeżdżę na co dzień?
Na logiczne odpowiedzi nie liczę, ale chętnie się pośmieję.

#ekologia #globalneocieplenie #lewica #polityka #polska #swiat

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach