Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim clomid wali po psychice i niszczy libido, oczywiście głupia decyzja Endo.

Pokazuj resztę hormonów.

Testosteron masz na trt, więc pójdź do dobrego Endo albo od biedy androloga i wjeżdżaj na trt. Nie gódź się na SERMY jak clomid/tamox.

Alternatywą może też być HCG + jakiś proviron ale to musisz pokazać resztę badań.
  • Odpowiedz
Stres? Depresja? Odwiedź psychiatrę. Musisz dalej szukać źródła Twoich problemów z testosteronem bo jesteś młody. Zalecałbym Ci pobyt w szpitalu i kompleksowe badania.

Jak nie będzie postępów to to HTZ (HCG + PROLONGATUM) i wrócisz do żywych, no ale wtedy kłucie do końca życia.
  • Odpowiedz
Znajdź sobie różową co cię podnieca i nagle okaże się, że wszystko działa

a próbowałeś u innej dziewczyny?

@mirko_anonim: bardzo głupie i krzywdzące komentarze. On ma ewidentnie rozwalone hormony
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Masz prolaktynę w wyższych granicach normy. Ona może (choć nie musi) osłabiać Ci libido. Spytaj endokrynologa, czy może być taka możliwość, a jeśli tak, to pewnie zrobi Ci badanie ze specjalną tabletką na którą reaguje gruczoł w przysadce, który wydziela prolaktynę, czy poprawnie działa, a później przepisze Ci jakiś bromergon albo coś podobnego i sprawdzisz, czy Ci pomoże.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
Badaj zawsze pełny panel hormonalny...
Mniej więcej na początku roku patologicznie spadł ci testosteron, powinieneś wtedy zbadać gonadotropiny LH i FSH. Miej oko na progesteronie, nie badaj prolaktyny ani wolnego.
LH, FSH, testosteron, TSH, progesteron, estradiol - to pakiet badań pod twoje wyniki.

Lekko podniesiony kortyzol się stale utrzymuje, to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim a i nie słuchaj @chlodna_kalkulacja

twój wynik prolaktyny jest nie do ruszenia. Zdrowy wynik. Tylko sobie zaszkodzisz ewentualną kabergoliną (albo co gorsza wspomnianym bromo).
Taki wynik prolki nie ma żadnego wpływu na twoje objawy, nawet jakby był trochę ponad normę, to tego się nie rusza, bo nie ma znaczenia klinicznego.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @impotentny
@quintus
Dostałem w sumie skierowanie do szpitala od tego endo, zapisałem się, ale termin dopiero na luty.

Ogólnie endo wydaje się dobry - 600 pozytywów na zannym lekarzu.
Czyli zostaje mi chyba jeszcze
  • Odpowiedz