Aktywne Wpisy

Castel-Gandolfo +17
#gdansk #bmw #motoryzacja #opony #samochody
przy ostatnim przeglądzie w ASO BMW powiedziano mi, że moje opony (VREDESTEIN) nie posiadają specjalnej homologacji producenta BMW w związku z tym jazdą moim samochodem jest niebezpieczna, mogą nie działać prawidłowo systemy bezpieczeństwa, samochód może poruszać się niestabilnie szczególnie przy wyższych prędkościach co zagraża bezpośrednio mojemu życiu! Zaproponowano mi tam wymianę tych opon na takie z homologacją
przy ostatnim przeglądzie w ASO BMW powiedziano mi, że moje opony (VREDESTEIN) nie posiadają specjalnej homologacji producenta BMW w związku z tym jazdą moim samochodem jest niebezpieczna, mogą nie działać prawidłowo systemy bezpieczeństwa, samochód może poruszać się niestabilnie szczególnie przy wyższych prędkościach co zagraża bezpośrednio mojemu życiu! Zaproponowano mi tam wymianę tych opon na takie z homologacją

Tak się zastanawiam czy tak zwany związek małżeński istnieje i może wypalić?
Po rodzeństwie i znajomych widzę, że nie bardzo. Jedna grupa znajomych w związku małżeńskim jest po rozwodzie, druga grupa żyje w separacji a ostatnia grupa żyje w toksycznych kłótniach. Nie znam czegoś takiego jak szczęśliwy związek małżeński.
Najszczęśliwsi są chyba tacy którzy tworzą związek i po dłuższym czasie tylko związek.
Potwierdzicie?
#zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
A co to zmienia czy jest ślub czy nie? Jeśli żyjesz z kimś w związku to nic się w nim nagle nie zmieni kiedy pójdziecie do urzędu i podpiszecie papierek. Jeśli ludzie nie potrafią żyć ze sobą razem to nie będą potrafili nieważne czy w którymś momencie związek sformalizują czy nie
@ilmari: czyli mam rozumieć, że nie ma separacji/rozwodów/kłótni i aby sobie to udowodnić muszę wybrać się na terapię? Owszem - szczęśliwe związki mogą być. Ale... z tego co na wykopie mówiono, taki odsetek to może 10%?
@SoplicaTadeusz: Może to, że kobieta jak ma faceta to już nie musi się o niego starać? Bo już
Każdą z wymienionych rzeczy mogą robić obie strony nawet niebędąc w związku formalnym. Jeśli ktoś podpisuje jakieś cyrografy i staje się zakładnikiem drugiej strony to nie jest to wina samego przestawienia statusu w urzędzie z kawaler/panna na żonaty/mężatka tylko własnej głupoty
@mirko_anonim: nikt
@mirko_anonim: ko to faktycznie ciężko ocenić patrząc z zewnątrz. Moi rodzice nie mieli idealnego związku i sporo się kłócili ale jednocześnie wspierali, wspólnie dorobili sporo, urodziło im się fajne dziecko i jednak po śmierci ojca moja mama gługo tęskniła.