Aktywne Wpisy

emyot2 +8
źródło: 1000011717
Pobierz
Soothsayer +156
ten wczorajszy wpis o kolejce do butelkomatu to sobie zmyśliłem żeby plusy dostać, fajnie że paru osobom tez ciśnienie podniosło, nie czytałem żadnych komentarzy ale po ilości powiadomień to widze, że chyba żywiołowa dyskusja się zawiązała

Jaki "dumb phone" warto kupić osobie starszej? Chodzi prawie wyłącznie o to, by telefon miał duże klawisze, i by można było zadzwonić jednym przyciskiem numerycznym pod wybrany numer (szybkie wybieranie). Dobrze byłoby też móc nawiązać połączenia i wysłać SMSy do 2-3 wymienionych numerów kontaktowych po naciśnięciu jednego przycisku alarmowego.
Kluczowy problem to niezawodność - miałem do tej pory kilka takich telefonów, które miały problemy z łącznością lub zacinały się. Przykładowo, niedawno kupiłem dobrze oceniany myPhone Tango LTE i 1) często nie można się na niego dodzwonić (telefon niedostępny), przy czym po kilku sekundach lub minutach po zakończeniu próby rozmowy przychodził SMS, że osoba jest już dostępna, 2) miesza SMSy i wysyła fałszywe powiadomienia o nowych SMSach, podczas gdy chodzi o stare (pewnie ma coś z systemem zapisu daty).
Jaki model wybrać? Odpadają pełne smartfony. Jeżeli te niszowe marki są takie słabe, to może Nokia 110 4G?
Przy okazji - czy są opaski, które łączą się z takimi telefonami, umożliwiając automatyczne/manualne połączenie z danym numerem np. w przypadku - odpukać - upadku?
#pytanie #nokia #telefon #telefony #smartfon #smartfony #seniorzy #opieka #niepelnosprawnosc #niepelnosprawni
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: wykopowy_brukselek
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 9812861d4c96be39bcb6135dc15f
Pobierz─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32