@mirko_anonim: Growkit jest całkowicie legalny bo nie zawiera ani miligrama zakazanych substancji. Ani nie ma dołączonej instrukcji co z growkitem zrobić, żeby się takie substancje pojawiły. Ba, nawet jest info, że to tylko dla mykologicznych fascynatów co lubią patrzeć na grzybnię pod mikroskopem i że warto trzymać wszystko w lodówce, żeby się nie rozwijało. Nalotu nie miałem jak co, ale to oczywiście z tego powodu, że jestem takim fascynatem i
@mirko_anonim: 1. zakup i posiadanie grzybni jest 100% legalne, co za tym idzie nikt tego nie śledzi nie monitoruje nie szuka nabywców :) 2. nielegalne jest doprowadzenie do wyrośnięcia ale 3. z tego co widzę NA TEN MOMENT praktyka jest taka że nikt też nie szuka i nie robi wjazdu na chatę ludziom posiadającym wyrośnięte grzyby... jest na FB grupa która ma 72 tysiące członków na której ludzie pod swoim
@mirko_anonim: Jak sobie to wyobrażasz? Będą czekać dwa tygodnie, żeby potem wbić na kwadrat i BYĆ MOŻE znaleźć kilka grzybków, za które potem będzie umorzenie? Tego się nie da kontrolować.
@mirko_anonim: Tak. Kupiłem na internecie growkit i okazało się, że to był honeypot amerykańskiego DEA. Miesiąc później o 6 rano milicja wjechala mi na kwadrat z nakazem aresztowania. Odsiaduje wlasnie 17 lat za jednego growkita.
@Edhendil tak btw to że sama grzybnia nie zawiera psylocybiny to bzdura a jej posiadanie legalne nie jest więc sam growkit w teorii też
Psilocybin and psilocin metabolite content in cultivated P. cubensis. Psilocybin was the major alkaloid recovered from mycelium (6.44 μg/mg), caps (10.5 to 20 μg/mg), and stipes (15.44 to 18.44 μg/mg)
@Edhendil bardziej ci co to sprzedają powinni się martwić o to że ktoś kiedyś postanowi zweryfikować czy to co sprzedają rzeczywiście nie zawiera nic nielegalnego tak jak sami deklarują
nie mam pojęcia
nie że życzę
ale no...
Nalotu nie miałem jak co, ale to oczywiście z tego powodu, że jestem takim fascynatem i
1. zakup i posiadanie grzybni jest 100% legalne, co za tym idzie nikt tego nie śledzi nie monitoruje nie szuka nabywców :)
2. nielegalne jest doprowadzenie do wyrośnięcia
ale
3. z tego co widzę NA TEN MOMENT praktyka jest taka że nikt też nie szuka i nie robi wjazdu na chatę ludziom posiadającym wyrośnięte grzyby... jest na FB grupa która ma 72 tysiące członków na której ludzie pod swoim
Tak. Kupiłem na internecie growkit i okazało się, że to był honeypot amerykańskiego DEA.
Miesiąc później o 6 rano milicja wjechala mi na kwadrat z nakazem aresztowania.
Odsiaduje wlasnie 17 lat za jednego growkita.
Psilocybin and psilocin metabolite content in cultivated P. cubensis. Psilocybin was the major alkaloid recovered from mycelium (6.44 μg/mg), caps (10.5 to 20 μg/mg), and stipes (15.44 to 18.44 μg/mg)