Aktywne Wpisy

faen0 +52
Cześć Mirki i Mirabelki,
Krótka piłka. Miałem z moją dziewczyną ciągłe zgrzyty o to, kto płaci za zakupy i rachunki. Oboje pracujemy, ale zarabiam trochę więcej, więc zwykły podział 50/50 był po prostu niesprawiedliwy. Próbowaliśmy to liczyć w Excelu, ale wklepywanie tego co miesiąc zaczynało mnie wkurzać.
Więc po godzinach, zamiast grać w gierki, wystrugałem dla nas prostą apkę.
Działa
Krótka piłka. Miałem z moją dziewczyną ciągłe zgrzyty o to, kto płaci za zakupy i rachunki. Oboje pracujemy, ale zarabiam trochę więcej, więc zwykły podział 50/50 był po prostu niesprawiedliwy. Próbowaliśmy to liczyć w Excelu, ale wklepywanie tego co miesiąc zaczynało mnie wkurzać.
Więc po godzinach, zamiast grać w gierki, wystrugałem dla nas prostą apkę.
Działa
źródło: dashboard
PobierzPodesłać komuś ostatnią stronę? Uważam że w tym roku dosyć trudne dali tematy na rozprawkę, ale jakbym miał pisać to bym wybrał drugi temat.
#matura #matura2026
#matura #matura2026
źródło: 1000008522
Pobierz

Nie wiem co robić. Mam 200 tysięcy zł wkładu i zdolność na 600k z żoną na kredyt 2%. Ale ceny trochę powaliło (albo zawsze były powalone) i nie wiem czy brać co jest i trudno, czy może czekać - nie wiadomo na co. Pomocy.
#nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: wykopowy_brukselek
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: oddaj mi i po problemie
To i tak dobrze, jeśli tylko zamknął na klucz i zostawił w deweloperskim.
Gorsze są mieszkania wykończone po kosztach, tak że w zasadzie od ręki wypadałoby tam zrobić generalkę.
źródło: Screenshot_20230717-165609
Pobierz─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
A chcesz czekać jeszcze np. 2 lata zanim kupisz sobie dom? 3 lata? 5 lat?
O ile ceny muszą spadnąć żeby cent Ci pasowały? 10, 20, 50 procent?
@1masa: nie dziwne, że ruscy propagancyści, szczególnie ten którego tweet przytoczyłeś, zawsze podają się za "prawidzwych polaków" albo "amerykańskie media" :-)
@1masa: co i co? Ja od pierwszego dnia mówiłem, że to nasza wojna. Zresztą nie tylko ja: