Aktywne Wpisy
champolski +15
Tak w 1969 roku węgierski Lehel reklamował swoje lodówki. Wówczas był to symbol domowego luksusu w socjalistycznych Węgrzech. Prestiżowy sprzęt, a nie jakaś "buda do chłodzenia" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#reklama #ciekawostki #wegry
#reklama #ciekawostki #wegry
źródło: HIZwYcbXEAAlOT_
Pobierz
annlupin +38
wszyscy śpiom to nikt nie zobaczy nom
źródło: annlupin009876
Pobierz

mam dziwną sprawę, nawet nie wiem jak to otagować. otóż od jakiegoś czasu spotykam się z pewną dziewczyną i zauważyłem u niej nienawiść do małych dzieci. to powoduje takie, z mojego punktu widzenia szokujące, sytuacje:
- często mówi w żartach, ale i z widocznymi emocjami, że zrobiłaby jakiemuś dziecku krzywdę bo w jakiś sposób ją wkurzyło
- bardzo złości się jak dziecko w pobliżu głośno płacze albo plącze się pod nogami
- bawią ją tiktoki z wypadków na których jakieś dziecko sie wywala albo uderza o coś
- oczywiście masowe stosowanie określeń wobec nich: gówniak, bachor, wydziera mordę, łeb itd
szczerze to nie wiem co o tym myśleć. nie obchodzi mnie obecnie wątek posiadania dzieci tylko sam aspekt psychologiczny. ja sam nie przepadam za dziećmi, ale też nie mam satysfakcji jak zrobią sobie krzywdę i rozumiem, że dzieci po prostu czasami płaczą. pierwszy raz spotkałem się z takim podejściem i nie mogę tego pojąć. tym bardziej że kocha zwierzęta nawet bardziej niż ludzi, wiec jakąś empatie jednak ma. czy takie skłonności są objawem czegoś poważniejszego? czy ktoś znał ludzi którzy zachowywali się podobnie i wie jak się ich życie później potoczyło?
#zwiazki #logikarozowychpaskow #rozowepaski #niebieskiepaski #dzieci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: zerwij z nia kontakt jest nienormalna
@moll: takie osoby nie sa normalne
@moll: możliwe ze tak, ale ona nie jest jeszcze samotną 40latką żeby już być na takim etapie.
@heniek_8: bluzga średnio, ale co też mnie szokowało to było nawet grożenie pobiciem dla zartów. wyjaśniłem sprawe i już tak nie robi (albo tylko ukrywa przede mną?)
@ciemnienie: ale jakie? trochę
Tak samo filmiki z "wypadkami" dzieci - bo nie są to jakieś wypadki gdzie ktoś ginie tylko się przewraca z piłką itp.
Więc krzywda dla dziecka nie będzie dla nie takim problemem jak krzywda wyrządzana zwierzęciu.
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
──────────────
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
· Zaakceptował: Dipolarny