Aktywne Wpisy

HAMSKLOSS89 +16
#gielda #gielda tak sobie sprawdziłem i ETF na emerging markets zrobił w rok 40%, bez żadnej spiny, skakania po śmieciuchach, kombinowania czy co tam jeszcze wymyślicie. I wiem że ta sporą część jego wyniku to tsmc, Samsung i hynix ale właśnie dlatego że to ETF nie musisz ich znaleźć wcześnie, trzymać diamond hands itp po prostu co miesiąc sobie dokupujesz, a jak zmienia się koniunktura to przeskakujesz na

melquiades +162
Nazwijcie mnie hejterem, powiedzcie że się odkleiłem, ale dla mnie Dembele > Grosicki
#mecz
#mecz

#nieruchomosci #kredyt2procent
Jakie dokumenty musze dostarczyć od dewelopera do doradcy? W piątek mam pierwsze spotkanie i chciałbym jak najwiecej dokumentów dostarczyć na to spotkanie, żeby jak najszybciej ruszyć z wnioskiem.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Standardowo potrzebne są: oświadczenia dewelopera na drukach bankowych, umowa rezerwacyjna, pozwolenie na budowę, rzut lokalu i kondygnacji, wzór umowy deweloperskiej z prospektem informacyjnym, kopia mapy ewidencyjnej, wypis z rejestru gruntów, decyzje podziałowe lub scaleniowe działek z pieczęcią ostateczności (jeżeli były dokonywane
Te dokumenty deweloper wydaje w miarę szybko, czy raczej kwestia dni ?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: To zależy od konkretnego dewelopera. Niektórzy mają gotowe dokumenty i wysyłają w kilka minut, inni wymagają przypominania przez kilka dni.
Za to biorą po kilka tysięcy