Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#nieruchomosci #kredyt2procent

Jakie dokumenty musze dostarczyć od dewelopera do doradcy? W piątek mam pierwsze spotkanie i chciałbym jak najwiecej dokumentów dostarczyć na to spotkanie, żeby jak najszybciej ruszyć z wnioskiem.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jakie dokumenty musze dostarczyć od dewelopera do doradcy? W piątek mam pierwsze spotkanie i chciałbym jak najwiecej dokumentów dostarczyć na to spotkanie, żeby jak najszybciej ruszyć z wnioskiem.

@mirko_anonim: Standardowo potrzebne są: oświadczenia dewelopera na drukach bankowych, umowa rezerwacyjna, pozwolenie na budowę, rzut lokalu i kondygnacji, wzór umowy deweloperskiej z prospektem informacyjnym, kopia mapy ewidencyjnej, wypis z rejestru gruntów, decyzje podziałowe lub scaleniowe działek z pieczęcią ostateczności (jeżeli były dokonywane
  • Odpowiedz
Te dokumenty deweloper wydaje w miarę szybko, czy raczej kwestia dni ?

@mirko_anonim: To zależy od konkretnego dewelopera. Niektórzy mają gotowe dokumenty i wysyłają w kilka minut, inni wymagają przypominania przez kilka dni.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja pier... ludzie. O czym wy kurtyna rozmawiacie z doradcami, o tym które wafelki są najsmaczniejsze? Serio nie potraficie ogarnąć, żeby wprost spytać co będzie potrzebne? Druga sprawa co ty za doradcę masz? Moja sama mi po kolei wymieniła co będzie konieczne, na co z grubsza uważać i jeszcze przed umową przedwstępną się co pewien czas odzywała czy wszystko się toczy do przodu.
Za to biorą po kilka tysięcy
  • Odpowiedz