Wpis z mikrobloga

• 1
Ja też myślę podobnie do ciebie, znam osobiście kilka osób trans i zwykle są to osoby z gigantycznymi problemami psychicznymi.

Niestety większość lewej strony gdy słyszy takie rzeczy, choćby były doskonale uargumentowane i udokumentowane po prostu przykleja łatkę transfoba.
  • Odpowiedz
Prawda jest taka, że do dopóki nie powiesz tego w środowisku, pod własnym nazwiskiem, nic nie zmienisz. Wpisy pod anonimem będą traktowane, jak kolega, gej konfederaty. Nie musisz chcieć czegoś zmieniać, a obawy przed konsekwencjami rozumiem. Nie każdy musi zmieniać świat, niestety, często największą motywację do zmieniania świata, mają ci toksyczni.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Powiedz prosze, czy taka sytuacja może być "oburzająca":

Załóżmy jesteś Ty, ja i kolega hetero, któremu np. podoba się jakaś koleżanka.
Dla żartu mówię: "A co ty Pedał jesteś że boisz się do niej zagadać?"

- Czujesz się obrażony, rozbawiony, czy jak Ci z tym? (wiadomo podejście każdego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Znam kilku gejów i lesbijek, do tego 3 fembojów - ale nie polskich. Transów nie znam.
Wszyscy raczej wyluzowani, jak gadamy ze sobą to czasem dla żartów mówimy "ty pedale" itp nikt nie robi z tego afery. Polityka robi tylko afery.

Do tego my młodzi więc pewnie jest inaczej niż osoby które mają już te 30 lat i są zmęczone obrażaniem i wyzwiskami nwm.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @kajak98 Ja takich komentarzy nie brałbym do siebie i raczej by mnie rozbawił, bo nie była to w żadnym stopniu czysto intencjonalna obraża tzn. Twój komentarz był zwykłym żartem i nie miał na celu obrażenie kolegi.

Zresztą w jażdym towarzystwie przecież zdarza się walnąć głupotę i nikt normalny nie bierze tego do siebie, bo w gruncie rzeczy wiadomo, że szanujemy siebie wzajemnie.

• Odpowiedz
@Njal: Zdajesz sobie sprawę że bycie osobą trans nie oznacza posiadania problemów psychicznych i wspierania poszczególnej opcji politycznej?
Zresztą jak taka osoba ma nie mieć problemów jeżeli społeczeństwo robi wszystko by takie osoby je miały, a państwo dorzuca do tego swoje i kładzie kłody pod nogi?
-----
Tak w ogóle to nie wiem jak można odzywać się do ludzi trans w taki sposób.

@mirko_anonim: Ja tam samo nie
  • Odpowiedz