Aktywne Wpisy

32cm +605
źródło: FB_IMG_1778474329940
Pobierz
Hej! Mam obecnie iPhone 14 pro. No i w sumie oprócz tego, ze zjechałem juz baterie (80%), to telefon działa idealnie. Jest szybki, ma fajny ekran, robi świetne zdjęcia. Do tego używam go czasem jako kamerki internetowej podczas calli - jakość jest po prostu rewelacyjna. Zastanawiam się czy jest sens wymiany tego modelu na nowy, ale nie widzę po prostu żadnych argumentów. Wymienię baterie za około 300zl i będzie idealnie. Co myślicie?

tl;dr ojciec wygral zaocznie sprawe sadowa i cofnal mi alimenty za x lat, komornik wczoraj zajal mi wszystkie oszczednosci i jeszcze brakuje.
Wiem, ze to nie miejsce na ten temat i bede to kontynuuowal z prawnikami.
Wiem, ze dramatycznym niedopatrzeniem bylo nieodebranie kilku listow, ale bylo to zwiazane z kilkoma przeprowadzkami.
Widzialem ojca 5 razy w zyciu. Mialem dwie bialaczki, ostatni raz widzialem go 19 lat temu podczas pierwszej bialaczki. Odwiedzil mnie z nowa wywloka dolsownie jeden raz.
Podczas drugiej bialaczki nie zgodzil sie na pobranie antygenow HLA w celu przyspieszenia szukania dawcy szpiku (znalezli bez tego, ale w powietrzu wisialo, ze prokuratura miala go do tego zmusic, obeszlo sie).
frajer musial pokapowac, ze stuknela mi 30stka i przypomnialo mu sie, ze dalej placi alimenty (komornik mu pobieral).
Tak bardzo o mnie pamietal, ze nawet nie wpadl na to wczesniej zeby wystapic o rozpatrzenie przez sad i zatrzymanie obowiazku placenia.
Myslalem ze tylko mi zabierze swiadczenie, ale uzyskal cofke i wczoraj komornik zajal mi konto z calym sianem. Dobrze, ze vat mam kwartalny.
Dzwonilem rano do komornika i mowil, ze wyslal papiery na nowy adres + odpis wyroku.
Idzie jeszcze jakos zaskarzyc ten wyrok? Apelowac? Cokolwiek? Sprawa odbyla sie kompletnie beze mnie, biorac pod uwage powyzsze okolicznosci i kompletne wysr'anie sie na mnie chyba ciezko powiedziec zeby mu sie cos nalezalo poza czarnym workiem i duza iloscia piachu?
#prawo #alimenty #logikaniebieskichpaskow
(╥﹏╥)
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Komentarz usunięty przez autora
───────
Anonim (nie OP): obowiazuje do momentu, az sad nie uzna inaczej. Nie wiem czy nadazasz, chlop mial tak wyebane w moje
ale w kwestiach prawnych nie odbierałeś pism od kilku lat kiedy już wiedziałeś że jesteś dorosły i trzeba by to jakoś rozwiązać
widziałeś się ze starym 5 razy? to była okazja żeby się zobaczyć po raz szósty i wyjaśnić sobie różne sprawy
on ma w ciebie w------e a ty masz w------e
@heniek_8: cos może źle wytłumaczyłem. Jak wnioskował o ponowne rozpatrzenie sytuacji z alimentami to odbierałem. To bylo ponad rok temu. Oczywisty wyrok sadu, ze moze przestac płacić i ok. Tutaj sprawa jest oczywista.
Przez ostatnie 4 miesiace sie przeprowadalem 3 razy i w tym czasie musial uzyskac jakis inny wyrok.
O cofce alimentow dowiedzialem sie wczoraj
Ale tez odwirowalem to co sie wlasciwie stalo. On mi cofnal alimenty w zeszlym roku w maju. Nie mam co do tego zadnych zastrzeżeń.
Teraz wlasnie wygral zaocznie sprawe o ten zwrot z odestkami, dlatego mi komornik zajal konto. Qrfa jak chory jest ten kraj, ze wystarczy dwa razy nie odebrac awiza i znikaja CI wszelkie
Witamy w "państwie prawa i chłopskiego rozumu". Nawet nie zdajesz sobie sprawy jakie cyrki