Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: ehh nie wiem co mądrego napisać bo sam jestem chłop malorolny z podobną przeszłością. Nie ma lekko.

Podziel się tipami na biznes online, też bym tak chciał (,)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bystry z Ciebie koles, zawsze przy podobnych wpisach proboje sobie przypomniec siebie samego w podobnym wieku, i zastanawiam sie jakiego rodzaju ja sam mialem rozterki w tamtych latach. Szkoda troche relacji z bratem, ale jak nie ma zadnej symetrii w waszych dążeniach do zmiany, to nie ma co sie siłować. On ma do Ciebie jakiś żal, że nie "poszliscie" razem?
  • Odpowiedz
Miałam trochę podobnie, ale bardzo odżyłam na studiach dziennych (o dziwo byłam w tej fajnej paczce, zupełnie przypadkowo, a kontakt mały, ale jest nadal) + praca na pół etatu w zwykłym FastFodzie (tu też mam przyjaciółkę już od 14 lat). Powodzenia Anon!
  • Odpowiedz
Robię teraz prawko, pracuje nad biznesm online od paru miesięcy ,który przynosi wykładniczo rosnące zyski ale ciągle czuję, że robię coś źle, że coś tracę...

@mirko_anonim: radzisz sobie bardzo dobrze. Za 10 lat twoi koledzy będą znów rozmawiać o tym jak to się nayebali w weekend i pokazywać zdjęcia gołych bab, a ty będziesz się woził kabrioletem z laską 9/10. A może chcesz być jak oni?

pewnie dużo rzeczy robisz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @extraordinary_seaman
Szczerze mówiąc to ciężko stwierdzić, od wieku tych 11-12 lat był indoktrynowany przez mojego ojca (jest strasznym manipulantem. Poza tym ironią losu jest to, że w jego dzieciństwie nastąpiła taka sama sytuacja - podział rodzeństwa na ojca i matkę. Jak widać historia lubi zataczać koło) i wmawiał mu, że matka rzekomo go zdradzała (oczywiście nie jest to prawda, bo 'Adama' poznała jakoś parę miesięcy/rok po
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @bezstronny_obserwator

Cieszę się, że twoje życie stało się lepsze.
Słyszałem właśnie od wielu ludzi, że studia to idealny czas na szukanie znajomości bo w końcu kierunek na który idziesz, jeżeli cię interesuje to możesz spotkać na nim ciekawych ludzi o podobnych zainteresowaniach.

Z drugiej strony uważam studia za trochę takie "przedłużenie dzieciństwa" (o ile nie idziesz na medycynę, prawo czy inny kierunek tego typu. Ja akurat w tych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: akurat po małej bandzie - Filologia Angielska + mgr z Pedagogiki, bo wtedy naiwnie chciałam jeszcze zostać nauczycielem ;) ale potem podyplomowka z IT i serio nie narzekam na swoje życie finansowe i zawodowe :)

Siostra chciała iść na Grafikę Komputerową, ale studia ją trochę przerosły, więc po nieudanym semestrze też poszła na anglistykę, a teraz podyplomowka z Grafiki. W międzyczasie rozwijała swój graficzny warsztat i widziała pierwsze fajne
  • Odpowiedz