Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim

#znajomi #znajomosci #przyjazn
Gdzie dorośli ludzie znajdują znajomych - poza pracą? Mam 29 lat, mieszkam w mieście powiatowym, większość młodych od nas zostaje w miastach, w których studiowali (tak jak i większość moich znajomych). W pracy mam same babki 50+., Fajnie się z nimi rozmawia, ale tylko w pracy, nie spotkam się z nimi po południu.
Próbowałam już chodzić na jakieś tańce dla kobiet, zumbę, żeby kogoś poznać, ale tam zawsze babeczki przychodzą już z kimś znajomym, albo chodzą na te zajęcia lat i już się znają i trudno mi się wkręcić :/ jest tak jak w pracy, rozmowa ok, ale tylko wtedy w czasie zajęć, nie będzie z tego głębszej znajomości czy spotykania się w wolnym czasie... :( brakuje mi już pomysłu. Czy w ogóle możliwe jest zaprzyjaźnienie się z kimś poza szkołą, pracą?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Poczekaj na młodsze pokolenie. Te starsze żyło wg jednego standardu. Szkoła > Studia > Rodzina > Praca > Emertytura. Innego życia nie znają i dla nich sinigiel po 30 to dziwiak. Za to młodzi żyją jak chcą.
No i nie zakładaj rodziny żeby się przybodobać innym jeśli tego nie czujesz. Ewentualnie wyprowadź się do większego miasta, gdzie ludzie są bardziej "openminded".
  • Odpowiedz