Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: w tych wyborach tylko konfa, i zobaczymy ich kolejne 4 lata.

Obecne sprawily ze inni zaczeli mowic o obnizkach podatkow, ale jesli ich nie wdroza to ludzie pojda glosowac na konfe w nastepnych...

Wiec ta partia daje nacisk na innych i wplywa na wybory. No i o to chodzi...

Chociaż mi sie marza proste podatki, mniej regulacji, mniej obciazen.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @jakubz generalnie wychodze z załozenia ze gorzej i tak nie bedzie bo jako kraj i spoleczeenstwo idziemy w kierunku dna (chocby moja znieczulica na innych) wiec skoro gorzej nie bedzie to czemu nie sprobówac wrzucic kogos innego do sejmu.

no ale moze jest ktos lepszy kto jest jeszcze mniejszym zlem i z chęcia sie dowiem. bo ja wlasnie glosuje na zasadzie wybrania najmniejszego zla bo jako
  • Odpowiedz
dlaczego piszę ze cos mnie nie obchodzi - dlatego ze o mnie nikt nie dba więc nie widze powodu zeby dbac o innych :)

@mirko_anonim: rosjanie myślą podobnie. Po co mam remontować klatkę schodową, u mnie w mieszkaniu jest ładnie. Po co ogarnąć podwórko, przecież to mnie nie obchodzi.

A potem żyją w norach obsranych gównem, ale się urządzili i jest im dobrze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo nic ciekawego nie oferują, pod płaszczykiem „wolności” (chociaż wolnościowców już tam nie ma, wszyscy odeszli) maja poglądy ze średniowiecza, ich związki z Ordo Luris. Opowiadają bajki o likwidacji ZUSU, wyjścia UE czy prywatyzacji służby zdrowia, na żaden z tych tematów nie maja pomysłu a ich przewodniczący na pytania mówi ze to było żart. Zresztą inne partie tez nie wiele oferują.
  • Odpowiedz
@DrGreen_2: powielasz bzdury;) Mentzen wielokrotnie to tłumaczył i gadasz... bzdury ;)

W skrócie, jest określony kierunek zmian i jest on jasnosformulowany.

Dostep do danych kosztowych, a nastepnie korekty i wdrazanie poprawek.

Swiatopogladowo są tam gdzie bylismy x lat temu
  • Odpowiedz
@jakubz: co wytłumaczył? Obejrzałem jego debatę z Petru, w której Mentzen wypadł jak szkolny osioł.

Gdyby Konfedracja była partia wolnościowa to skupiłaby się na gospodarce i podatkach a nie na sprawach swiatopogladowych, ich glupoty na temat aborcji, wiary I wiele innych tematów są wręcz abusrdalne. Metzen rzuca chwytliwe hasła na social media ale nie ma pomysłu na rozwiązania, jak zapytasz o szczegóły to nie wie co powiedzieć. To zwykli populiści
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to są ludzi z radykalnymi poglądami (nie mówię tu o podatkach, BTW pomysl dlaczego wszyscy wolnosciowscy odeszli z tej partii). W większości sie nic nie zmieni bo nie będą potrafili wprowadzić zmian (tych gospodarczych) ALE łatwo pozmieniają inne kwestie jak calkowity zakaz aborcji itp. To są ludzie ktorzy uważają Chrystusa jako Króla Polski i Matke Boska jako Królowa Korony Polskiej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z twojej wypowiedzi wynika ze masz do 25 lat i bardzo naiwne myślenie. Te światopoglądowe sprawy dotyczą Ciebie bardziej niż myślisz, ewentualnie zaczną dotyczyć w najbliższych latach. Aborcja jest jednym z wielu, osobiście nie chciałbym żyć w kraju w którym prawa ustalane są wspólnie z Ordo Luris, którzy maja poglądy z czasów biblijnych.

Odwróce zatem pytanie, co takiego ciekawego oferuje Konfedracja, ze jest tym mniejszym złem niż XYZ?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @DrGreen_2 ja to widze tak ze skoro idziemy na dno to przeciez gorzej juz byc nie moze. ewentualnie dotrzemy do dnia dzien czy dwa szybciej. czyli bez znaczenia.

pewnie masz racje ze kwestia swiatopoglądowe mnie dotyczą ale mozliwoscią aborcji nie zaplace zusu czy rachunku z prąd. nie kupię chleba taniej bo pani kasjerka moze machnac aborcje itp itd. dlatego mam te kwestie gdzies. one mnie dotyczą
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale wiesz, ze w obecnej sytuacji nie będzie czegoś takiego jak dobrowolny ZUS? Nie da się zmienić tego systemu za pomocą zaczarowanej różdżki, reformacja tego będzie trwała latami lub dekadami. Konfederacja nie obniży podatków drastycznie bo nie jest to możliwe, inne obniżki jak również większa kwotę wolna od podatku oferują inni, mniej konserwatywni (być moze bazując na popularności Konfedracji, to jest plus istnienia tej partii). Konfederacja tak jak inne
  • Odpowiedz