Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Sam bym chętnie mógł być "dad at home", rozwijałbym różne pasje z dzieckiem, uczyłbym go, uprawiał sport etc. Jak dla mnie taki układ spoko, o ile kobieta faktycznie utrzymuje to mieszkanie, a nie że wrócisz z chaty i będzie Ci narzekać, że nie sprzątasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W normalnym świecie dałbyś radę utrzymać 3 dzieci bez problemu. Obecnie musisz utrzymywac biurwy, nauczycielki, emerytki, socjalne patuski oraz normalnych ludzi - poprez pińcetplusy. Ludzie nie mają pojęcia jak łatwe byłoby życie, gdyby państwo nie odbierało pracującym 80% ich dochodów.

Dom, dwa samochody, trzy kochanki - to byłaby norma dla średnio zarabiającego chłopa.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: kolega z pracy ma 5 dzieci i zarabia średnią krajową, mieszkanie dostał w spadku. Jak żona siedzi w domu to można trochę kosztów odrzucić.
Ja bym olał taki interes, jak stracisz pracę z jakiegoś powodu albo zachorujesz to co wtedy?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @7160 Korwin w tej bajce siedział i zawijał czekoladę w sreberka XDDD
gdyby znieśc teraz VAT i zmniejszyć dochodowy to ceny nie drgnełyby z miejsca, fakt miałbyś troche wiecej pensji do ręki, ale za to znacznie droższe usługi państwowe by to zeżarły XD Ja sam poperam konfe, ale bicz plis w takie bajeczki to wierzą tylko kuce, którzy zatrzymali się w rozwoju gdzieś na poziomie liceum

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Bez intercyzy by cię wydymala po roku, dzieci jej, zasiłki i 800+ jej, alimenty takie że srasz pod siebie bo pół wypłaty na bachory z którymi się widzisz trzy razy w roku, więc ona ma dochód 10k+ bez pracy a tobie zostaje 2k na życie, gach nowy bad boj zapewniający emocje a może i bezrobotny ale dobrze dymajacy do tego dzieci mające 0 twoich wartości i jesteś tylko
  • Odpowiedz
@mirko_anonim śmieszniejsze od pragnienia bycia sahm bo są kobiety które się całkiem dobrze spełniają w tej roli jest naiwność, że za 7k można mieć dom i 5osobowa rodzinę z niepracujaca żoną xD
No niestety, jak dziewczyna ma takie marzenia to raczej musi celować w pana 30k+ bo 20k na 5 osób to też jakieś nie wiadomo co nie jest.
  • Odpowiedz