Aktywne Wpisy

Lewusx +77
Siemanko, przyszedł czas na kolejną małą aktualizację.
Waga w ostatnich 2 tygodniach w trendzie wzrostowym, z poziomów 118,5-120kg, obecnie pokazuje częściej 120,5-121,5kg, więc bardzo, ale to bardzo optymistycznie.
Do tej pory nie było podziału na DT/DNT, leciałem po kolei 2 dni niskie - 300B/70T/350WW, a potem dzień wysoki - 300B/70T/550WW.
Od
Waga w ostatnich 2 tygodniach w trendzie wzrostowym, z poziomów 118,5-120kg, obecnie pokazuje częściej 120,5-121,5kg, więc bardzo, ale to bardzo optymistycznie.
Do tej pory nie było podziału na DT/DNT, leciałem po kolei 2 dni niskie - 300B/70T/350WW, a potem dzień wysoki - 300B/70T/550WW.
Od
źródło: 3139247A-48C0-4EA8-97D3-D42852F577C7
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +290

Hej Mirki, doradźcie coś bo sam nie wiem co robić. Od niecałego roku w końcu zarabiam dobrze (15k - 20k), udało mi się oszczędzić 165k zł, do końca listopada mam nadzieję uda się dobić te 200k zł. No ale jestem w d... bo te pieniądzę tak naprawdę leżą na koncie i tracą wartość - za późno pomyślałem o jakimkolwiek zabezpieczeniu w stylu obligacje itp. Pieniądze zbieram na mieszkanie. Do końca roku już na pewno nie kupię mieszkania - raz, że jeszcze mi trochę brakuje do max wkładu własnego (nie mam możliwości pożyczyć od kogoś), dwa - z rynku wszystko co sensowne zostało wyprzątnięte. Jak będzie w przyszłym roku? Nie mam pojęcia, liczba udzielanych kredytów 2% ma być ograniczona. Stać mnie co prawda, żeby pociągnąć ratę nawet i 5-6k zł ale z drugiej strony głupio byłoby nie skorzystać z takiej możłiwości jeżeli jeszcze by taka była. Naprawdę nie wiem co w tej sytuacji robić. Ładować teraz kasę w obligacje - gdzie BYĆ może w przeciągu roku będę je chciał wybrać na zakup mieszkania? Wtedy przepada mi oprocentowanie indeksowane inflacją. Ale z drugiej strony cholera wie co będzie za rok... Jestem w kropce doradźcie coś proszę.
W dodatku mentalnie czuje się słabo bo np. moi równieśnicy, którzy zarabiali w tym czasie mniej, pokupili mieszkania, bo większość z nich mieszka z rodzicami, więc odpadała im kasa za wynajem, i wszelkie opłaty plus temu czy tamtemu rodzice dołożyli itp. Powoli mam wrażenie, że nigdy tego gównianego mieszkania nie kupie.
#nieruchomosci #kredyt2procent
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Kupuj obligacje TOS po same bile do końca miesiąca
Na tą chwilę bym na Twoim miejscu wychillował i czekał, a w międzyczasie szukaj okazji typu dziura w ziemi jak coś się trafi to atakuj, a jak nie to z 2 ręki bo już ponoć nie ma PCC, a odchodzi Ci remont (nie
@mirko_anonim: Trzeba było w domu siedzieć. Niczyja wina, że chciałeś być samodzielny. Oni poświęcili swoją samodzielność na zbieranie hajsu
──────────────────
jako, ze tez mam troche luznej gotówki, czemu akurat te polecasz?
Odsetki:Naliczane od wartości nominalnej, kapitalizowane po każdym rocznym okresie odsetkowym, wypłacane w dniu wykupu