Aktywne Wpisy

Dildoseq +248
Znalazłem piękną wiertarkę w piwnicy zakładowej, rocznik 80 coś.
Wygląda na zupełną nówkę, nie używaną dłużej niż ja żyję xD
#majsterkowanie #diy
Wygląda na zupełną nówkę, nie używaną dłużej niż ja żyję xD
#majsterkowanie #diy
źródło: 1000001800
Pobierz
#primemma Czytam jak coś.

Ksiądz lub jakiś bogol jest podejrzany o jakiś czyn zabroniony.
Pojawiają się policjanci, prokuratorzy, sędziowie.
Mogliby dojechać księży. Nie robią tego. Nawet nie próbują. Dlaczego?
Mogliby dojechać bogatych, panoszących się patoprzedsiębiorców, takich których znamy np. z audytu obywatelskiego. Nie robią tego. Nawet nie próbują. Dlaczego?
Dlaczego na zwykłego obywatela władza często próbuje znaleźć każdego możliwego haka, a nie szuka tych haków na silniejszych?
Dlaczego aparaty władzy na każdym szczeblu, od krawężnika po prokuratora generalnego traktują funkcjonariuszy religijnych oraz bogaczy ulgowo?
W szczególności ten niski szczebel mnie zastanawia. Taki zwykły policjant. Czy nie marzy mu się zakucie klechy albo bogola w kajdanki? W szczególności gdy ma do tego solidne podstawy? Dlaczego domyślnie traktuje się te grupy pobłażliwie? Dlaczego zawsze tak było?
A nawet jeśli nie dojechać, to dlaczego taki szeregowy policjant będzie często nie obojętny, tylko wręcz adwokatem silniejszego, będzie mówił słabszemu że jest on w błędzie?
Dlaczego nie wykorzystuje się wszystkich dostępnych narzędzi prawnych żeby dojechać silnych i uprzywilejowanych, a wykorzystuje się je częściej wobec słabszych? Dlaczego społeczeństwo się na to godzi?
#polska #spoleczenstwo #prawo #policja #pytanie #przemyslenia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero