Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #zwiazki #badoo

Budzisz się rano i przypominasz sobie w jakim świecie żyjesz. Dlaczego nie ma agencji które sprowadzają młode dziewczyny z Azji jako żony:( to chyba jakieś lobby p0lek aby facet nawet nie pomyślał, że może normalnie żyć.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #zwiazki #badoo

Budzisz się rano i p...

źródło: comment_1642942685CMcis2cKU6DWKqWBtlGRE3

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kosmita Ale przez ten czas co twoje to twoje, myślisz, że z Polką masz większe szanse? Poza tym, to bardzo negatywny sposób postrzegania rzeczywistości i pesymizm nigdy nie jest źródłem sukcesu.
  • Odpowiedz
@kosmita Współczuję, takie życie, co nie znaczy, że z automatu, ma nie udać się komuś innemu. Owszem, te popularne "miejscówki" wybierania żon przez np. Amerykanów jak Filipiny, mogą być "skażone" takimi kobietami jak spora część Polek. Cały szkopuł w tym, aby szukać w "mniej turystycznych" rejonach świata a nawet biednych. Jest wtedy szansa na znalezienie lepiej wychowanych kobiet, nauczonych większego szacunku wobec męża. Nie mówię, że to łatwe, bo sam bym
  • Odpowiedz
@kosmita Żaden człowiek nie jest "czyjś".Związek to partnerstwo, nie mówię o niewolnictwie, tylko o żonie z biednego kraju z dobrym wychowaniem wyniesionym z domu.
  • Odpowiedz
Żaden człowiek nie jest "czyjś"

@wojtek-m: jeśli masz o kimś mówić "moja żona" albo ona o tobie "mój mąż" to to jest ten zakres bycia "czyimś" który ma swoje konsekwencje. A przynajmniej powinien mieć. Nie uprzedmiatawiające, ale szczególne.
  • Odpowiedz
@kosmita Nikt nie należy do nikogo, tylko do siebie, ale to kwestia ideowa, zostawmy to. Faktycznie jest ryzyko, że kobieta zacznie się puszczać, ale przy rozdzielności majątkowej (sry, zapomniałem nazwy;) rozwód nie przynosi takiej kobiecie korzyści. Będąc rozwodnikiem zbierasz pieniądze na sprowadzenie kolejnej żony, problemem są niewątpliwie potencjalne dzieci, no cóż, nie jestem prawnikiem, ale "jakiś" wybór jest zawsze lepszy od żadnego a tak czuje wiele forumowiczów na wykopie. Nie ma
  • Odpowiedz
przy rozdzielności majątkowej (sry, zapomniałem nazwy;) rozwód nie przynosi takiej kobiecie korzyści

@wojtek-m: mam rozdzielność majątkową... i ona nic nie daje w wypadku rozwodu.
Większość pasport bros zostaje z wybrankami tam, gdzie je znaleźli.
  • Odpowiedz
@kosmita Jak masz swoje mieszkanie itp. itd. to chyba przy rozwodzie te rzeczy ci zostają przy rozdzielności majątkowej? Nie jestem prawnikiem, ale chyba właśnie na tym to polega? xD
  • Odpowiedz
Jak masz swoje mieszkanie itp. itd.

@wojtek-m: ... to laska robi ci eksmisję na podstawie ustawy antyprzemocowej. Bez względu na to czy masz, wynajmujesz, czy spłaciłeś, czy była zameldowana. Obojętne. Intercyzy, rozdzielności itd - obojętne. Jakimś zabezpieczeniem jest mieszkanie zapisane na kogoś innego, np, własnych rodziców. Ale i takie można próbować przejąć.
  • Odpowiedz
@kosmita Nie jestem Bogiem, który ustanawia prawa i zasady, może cię wywalić i owszem, ale na własność twojego mieszkania ci nie zabierze, kiedyś da się je odzyskać. Intercyza jednak do czegoś służy. Jesteś bardzo pesymistycznie nastawiony i ja to rozumiem i szanuję, widzę jednak, że cokolwiek bym powiedział nie przekonam Cię. Zaczniesz mi prawdopodobnie zadawać pytania natury czysto prawnej a ja nie jestem prawnikiem. Idea Agencji Matrymonialnych ani nie jest nowa,
  • Odpowiedz