@mirko_anonim: Czyli mówisz że jesteś męską roastie która już ma wypalone podejście emocjonalne, bawisz się ludźmi, łatasz dziurę wydawaniem kasy na lewo i prawo a na końcu piszesz te bzdety na necie licząc że cię pochwalimy sugerując podobne podejście? Nawet jeżeli w tej chwili masz 30, przez fakt że najszybciej jesteś w stanie mieć dzieciaka w połowie przyszłego roku. Pomyśl ile będziesz miał lat jak dzieciak będzie nastolatkiem a co
@De_Fault: Tja, lepiej zostać bulionerem zapierdzielając całe życie, mieć luksusy a na końcu i tak oddać wszystko gminie albo pomiotom rodziny. Świetny plan bulwo.
@De_Fault: Na bomble zapierdzielają samotni single, zwłaszcza w drugim progu podatkowym. Ka ching. Z bomblem jest bardziej kwestia czasu, ale poważny rodzic traktuje to jako inwestycję a nie wyrobnictwo.
@De_Fault Istnieje coś takiego jak obiektywna rzeczywistość. W tej rzeczywistości jesteśmy tylko malutkimi ogniwami na drodze ewolucji życia. Prawa natury są niezmienne. Nie zmieni ich żaden wymyślony w internecie redpill, blackpill czy jakikolwiek inny. Świadoma rezygnacja z potomstwa pomimo możliwości jego posiadania to obiektywnie patrząc ewolucyjny przegryw.
@SzuruSzur: tatuśki też bo państwo najpierw im zabiera żeby oddać z powrotem.
traktuje to jako inwestycję
@SzuruSzur: inwestycję z gigantycznym ryzykiem bo większość rodziców na starość i tak zostaje samo. Miało to sens jak w modzie były gospodarstwa wielopokoleniowe. Teraz każdy spierd@la w swoją stronę i nie ma ani czasu ani ochoty zajmować się starymi.
@De_Fault: Wiesz, mi nie chodzi o podanie szklanki wódki na łożu śmierci ale pozostawienie czegoś po sobie, kogoś kto teoretycznie zajmie się tym co wybudowałeś, może pomnoży a przynajmniej liczysz że i on zapewni kolejne pokolenie któremu teraz będzie ciut lżej. Tak się rodzą fortuny i wpływowe rodziny. +Dlatego należy w nie zainwestować oraz nie stawiać na jedną kartę - tu - jednego dzieciaka.
Czyli mówisz że jesteś męską roastie która już ma wypalone podejście emocjonalne, bawisz się ludźmi, łatasz dziurę wydawaniem kasy na lewo i prawo a na końcu piszesz te bzdety na necie licząc że cię pochwalimy sugerując podobne podejście?
Co to znaczy, że mam wypalone podejście emocjonalne? Ja się tylko cieszę ze swojej samotności która mi się teraz tak podoba, iż nie mam zamiaru jej
Gigacope ale ciesze sie, ze sie ludzisz
Milosc to piekna sprawa ale nie dla brzydala
@mirko_anonim: człowieku zlituj się, takie byki robić
w połączeniu z #wychodzimyzprzegrywu XD I powody, dla których niby TY je odrzucasz, czyli
@SzuruSzur: zapierdzielać to musi 2x bardziej ten co ma na wyżywieniu bomble bulwo.
Z bomblem jest bardziej kwestia czasu, ale poważny rodzic traktuje to jako inwestycję a nie wyrobnictwo.
@SzuruSzur: tatuśki też bo państwo najpierw im zabiera żeby oddać z powrotem.
@SzuruSzur: inwestycję z gigantycznym ryzykiem bo większość rodziców na starość i tak zostaje samo. Miało to sens jak w modzie były gospodarstwa wielopokoleniowe. Teraz każdy spierd@la w swoją stronę i nie ma ani czasu ani ochoty zajmować się starymi.
Tak się rodzą fortuny i wpływowe rodziny.
+Dlatego należy w nie zainwestować oraz nie stawiać na jedną kartę - tu - jednego dzieciaka.
@SzuruSzur: albo przewali cały majątek w miesiąc.
Komentarz usunięty przez autora
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@Archaniol_bo_rzyga_bryje: miałbym ale chciałbym aby to mi było jak najlepiej :D
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Co to znaczy, że mam wypalone podejście emocjonalne? Ja się tylko cieszę ze swojej samotności która mi się teraz tak podoba, iż nie mam zamiaru jej