Aktywne Wpisy

blunch +144
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

wscieklykabanos +461
#krakow Krakowska Masakra Piłą Mechaniczną 4
Wczorajszej nocy padło w sumie lekko ponad 30 znaków #sct
https://x.com/BladeRunnersSCT/status/2025845886656360487
Wczorajszej nocy padło w sumie lekko ponad 30 znaków #sct
https://x.com/BladeRunnersSCT/status/2025845886656360487
źródło: HB1AFPbWUAAk8zr
Pobierz

Uważam że ludzie którzy nie mają kredytu hipotecznego, bo dostali mieszkanie w spadku lub rodzice kupili (lub dołożyli część kwoty) im za gotówkę lub jeden z partnerów zamieszkał w mieszkaniu drugiej połówki to są ludzie którzy żyją w całkowicie innej rzeczywistości niż my ktorzy mamy hipotekę. Dla nich świat wygląda całkowicie inaczej, a ich codzienne problemy i rozterki są na nieporownywalnie niższym poziomie. Ludzie którzy mają miesięcznie dodatkowe wolne 3-4 tysiace do wydania, a przy aktualnych stopach 6-7k patrzą na świat przez różowe okulary i nie zastanawiają się czy coś kupić czy nie, czy coś jest drogie czy nie, czy stopy wzrosną. W skali roku jest to 36-48k, aktualnie 72-84k - przecież to są kwoty że można wyjechać całą rodziną na 2 tygodniowe wakacje i jeszcze co roku remontować mieszkanie.
Ja osobiscie nie mam szacunku do ludzi którzy nie mają hipoteki, bo dla mnie to ludzie bez pokry, bez wrażliwości, ludzie którzy mają w życiu z górki mimo że na to nie zapracowali.
Zaznaczam że nie przemawia przeze mnie zazdrość. Życze każdemu człowiekowi dobrze, ale widzę jak zachowują się ludzie bez hipoteki i wielu z nich jest odklejonych od realnego świata. Zachowują się tragicznie, są niedojrzali, nie mają pokory o której wspomniałem.
P.S. mój wpis nie dotyczy ludzi bez hipoteki ale ktorzy mają inne problemy życiowe jak np. Problemy zdrowotne, choroby w rodzinie czy najniższą krajową.
#nieruchomosci #kredyt #kredythipoteczny #kredyt2procent #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Tez nie przemawia za mną zazdrość
Po prostu ludzie mający hipotekę nie znają problemów ludzi którzy muszą wynajmować
Ale tak, gdy odejdzie 2k(bk2) / 4k (zwykły) na kredyt to można ho ho. Stawiam, że w podobnym czasie dzieci się usamodzielniają (średnia długość kredytu niby 11 lat, ale przyjmijmy te 15), więc odchodzi nam kredyt i utrzymanie dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
no chyba, że dziecko idzie na studia i trzeba wynająć jakieś M itd. Ratunkiem jest mieszkanie blisko miasta
@mirko_anonim owszem, to typowo polacka zazdrość o to że ktoś ma lepiej od Ciebie więc z automatu zasługuje na pogardę xD
Zajmij się swoim życiem zamiast się użalać że ktoś dostał mieszkanie w spadku
@epicentrum_chaosu: to działa w drugą stronę
dostępność taniego kredytu winduje ceny mieszkań
Ale dooopsko pękło, ja mam dokładnie tak samo ale w przeciwnym kierunku, nie szanuje ludzi z hipoteką bo tylko krzyczą dej i dej xD