Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
wiecie co mnie najbardziej denerwowalo w #miodowelata ? to ze zony naszych glownych bohaterow - Tadzia i Karola, tak torpedowaly kazdy ich pomysl. Chlopaki co odcinek probowali wyrwac sie z marazmu zycia, zrobic przyslowiowy cash i zapewnic byt rodzinie a kazdy ich pomysl byl zarzynany w zarodku przez szanowne malzonki. Najlepiej gdyby niczym sie nie interesowali, siedzieli na dupie i zarabiali w swoich pracach. az dziw bierze ze tak dlugo z nimi wytrzymali. o dziwo dostrzegam tez tam sporo #logikarozowychpaskow bo jak na horyzoncie pojawial sie jakis alvaro czy tancerz to danka i alina tracily glowe dla niego. z hobby swoich mezow (pilka, klub sierzanta) wrecz drwily i najchetniej zakazalyby im tam chodzic.
niektore pomysly byly wrecz genialne, kilka bylo slabych az smiesznych - mimo wszystko nie sposob im odmowic pomyslowosci i tego ze sie nie poddawali. a te panie? mimo iz siedzialy w domu to jakos slabo szlo im wymyslanie sposobu na poprawienie bytu rodziny. koniec koncow chlopaki zrobili kwit na stronie internetowej i kupili nowe domy - tak za kolejny DURNOWATY pomysl. niby to serial komediowy ale nie zdajecie sobie sprawy ile codziennie mezczyzn przezywa to samo, tlamszonych w zaciszu domowego ogniska. pozbawionych szans na rozwiniecie skrzydel bo zostaly one dawno przyciete przez wspolmazonke. tkwia w maraźmie zyciowego koła, zyjac od poniedzialku do piatku. nie doczekalem sie odcinku gdy np. Karol przedstawia swoj kolejny genialny plan a alina zachwycona podlapuje go i wspiera meza, zamiast tego byly uszczypliwosci, dogadywanie i znajdywanie wszystkich wad. glowny hamulcowy. tak tez ja sie czuje, jakby zarzucono mi kotwice. pora odciac ten lancuch, rozwinac zagle i wyplynac na szerokie wody.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: wiele kobiet ma tak samo z mężami, ich zainteresowania są gunwo warte, hobby się nie liczy, pomysły zawsze złe, bo trzeba gotować i sprzątać więc jak kobieta wpadnie na pomysł dodatkowego zarobku kosztem jajecznicy na obiad to jest tłamszona.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to jednak zależy od perspektywy, bo wiele z ich pomysłów faktycznie były idiotyczne (typu produkcja tego szamponu na porost włosów xd) a to żony miały jakąś tam logikę i nie chciały żeby oni na swoje wymysły przepalili majątek rodziny

ja bym wręcz powiedział, że oni się fajnie uzupełniali jeśli chodzi o role męskie i damskie - a zwróć uwagę że te kobiety jednak zawsze na swoich mężów czekały z
  • Odpowiedz