Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dopadła mnie depresja. Obserwuje to od około roku. Już kiedyś miałam i ledwo z niej wyszłam, to była długa walka. Miałam nadzieję, że to obniżony nastrój ale jednak nie.
Mam jakieś 90% objawów psychicznych i zaczynają się fizyczne.
Jestem w dosyć świeżym związku (z rok) i chyba to nie ma sensu. Nie wiem dlaczego ale czuję, że to mi nie pomaga a zaczyna ograniczać. Do tego ciężko mi nie obciążać go swoimi problemami i uśmiechać się kiedy w środku wyje. Coś tam wspomniałam, że jest źle ze mną ale z bardzo wsparcia nie było. Powiedział żebym poszła sobie na terapię to będzie lepiej. Fajnie ale teraz mnie nie stać i przykro mi było, że widząc jak wygląda moja sytuacja nawet o tym nie pomyślał.
Więc finalnie nic się nie odzywam na ten temat bo chyba dwie krótkie rozmowy doprowadziły do tego, że nie czuje się już bezpiecznie mówiąc o tym co czuję i o swoich słabościach. Widziałam kompletną ignorancję tego niestety.
Eh trudno będzie, wiem że będzie próbował i próbował, że nie przyjmie tej informacji do wiadomości ale jego osoba obciąża mnie jakoś psychicznie i odbiera resztki energii.
Chciałam się wygadać, usłyszeć rady od was...
#zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: facet ogarnięty i dla którego byś coś znaczyła nigdy by tak tego nie zostawił i cię nie potraktował. Skoro tak zrobił to masz odpowiedź że liczy się tylko ze sobą. Związki to nie ja ani ty. Związki to budowanie MY. Wiesz co masz zrobić. Ale pocieszę cię. Masa ludzi tkwi w słabych związkach i godzi się na gówniane traktowanie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Przecież ci pisałam i nie tylko ja, żebyś zostawiła toksyka bo nie dość, że nijak pozytywnie na ciebie wpływa to jeszcze negatywnie. Naprawdę fajny ten chłopak dla którego jesteś tylko kukłą na którą ma w------e. Straszna z ciebie galareta społeczna, idź na terapię i naucz się asertywności, przepracuj sama swoje traumy a dopiero potem związki. Jak znajdujesz gogusiow z problemami emocjonalnymi to takich znajduj ale przynajmniej umiej o
  • Odpowiedz
@mirko_anonim to brzmi tak, jakbyś miała nadzieję, że chłopak cię wyleczy z depresji. Ważne abyś otrzymywała wsparcie od bliskich, ale ważniejsze jest podjęcie leczenia przez ciebie i nie oczekiwanie od innych, że będą się tobą zajmować
  • Odpowiedz