Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jakie macie doświadczenia ze studiowaniem drugiego kierunku? Czy warto się tego podejmować? Oba w trybie dziennym.
#pytanie #studbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

lekarski + informatyka to warto

@jmuhha: prawdę mówiąc to jest jedna z najgorszych możliwych kombinacji.
Jeżeli chcesz budować systemy informatyczne wspierające medycynę to studiowanie medycyny jest totalnie zbędne. Na medycynie nie uczysz się o procesach w służbie zdrowia tylko o medycynie. Ale po prostu nie czujesz tego jak powstaje oprogramowanie.

Jeśli chcesz zostać lekarzem to tym bardziej do niczego Ci nie jest potrzebna budowa komputera, kompilatorów, znanie złożoności obliczeniowej algorytmów czy budowa
  • Odpowiedz
Idzie nadwyżka lekarzy, dzisiaj lekarze zarabiają bo dużo rpacują. Za kilka lat będzie 1 lekarz = 1 etat i zarobki 5k
  • Odpowiedz
@jmuhha: nie, ale czy to wina zarządzania czy tego, że sa miernotami?

Zarządzanie jest najpopularniejszym kierunkiem studiów.

Jak spojrzysz na to z drugiej strony to najwięcej osób, które zrobiły bardzo duży progres też jest po zarządzaniu.
  • Odpowiedz
Idzie nadwyżka lekarzy, dzisiaj lekarze zarabiają bo dużo rpacują. Za kilka lat będzie 1 lekarz = 1 etat i zarobki 5k

@jmuhha: jesteś taka dziecinna i lykasz wszystko byle wytłumaczyć swoją bierność. W ja już w podstawówce w latach 90 słuchałem od nauczycieli, że ile można informatyków szkolić XDDDD

Lekarze zarabiaja dużo, bo przyjmują prywanie i albo wystawiają przez neta po 100 recept (po 150 zl kazda) dziennie.

Ty po
  • Odpowiedz
@jmuhha: zrób sobie fakultet z ekonomii albo poczytaj o podstawach. Dobry Lekarz zawsze będzie dużo zarabial. Tylko ty się nie zapowiadasz na dobrego lekarza. I tak samo będzie z masowym naplywem dyplomiarzy w medycynie jak z boomem na bootcampy w IT.

Zrobiło się 200 osob na wakat tylko dalej nikogo nie biorą, bo żadna za 200 osob się nie nadaje.

W Polsce 30k ludzi zarabia ponad milion rocznie.
300k zarabia ponad
  • Odpowiedz
@jmuhha: w sumie jak Ty sobie wyobrazasz siebie po informatyce? Przecież tak samo byś nie miała pomysłu co ze soba zrobic? Na co się zdecydować, w czym szkolić i rozwijać. Byś miała identyczne wymówki, że zaraz bootcampowcy i AI pracę zabierze, a w ogóle to robisz 10 lat w branży i więcej niż 5k to zarabiaja tylko fantasci z for dyskusyjnych, nie @sqlserver ?

Ja takich ludzi widziałem na
  • Odpowiedz