Aktywne Wpisy

MiszczJoda +768
Mirabelki i Mireczki, wypijmy za tych, którzy już z nami nie śmieszkują (╯︵╰,)
Dzisiaj mija 10 lat od pamiętnej akcji gdy leżący w izolatce na oddziale transplantologii @gnida84 poprosił na Mirko o kartę SIM z dostawą do szpitala.
Na pomoc ruszyli @QBA__ i @KredaFreda, którzy jechali na wykop party do Poznania i akurat mieli przesiadkę w #katowice i jednonogi ja na półrocznej
Dzisiaj mija 10 lat od pamiętnej akcji gdy leżący w izolatce na oddziale transplantologii @gnida84 poprosił na Mirko o kartę SIM z dostawą do szpitala.
Na pomoc ruszyli @QBA__ i @KredaFreda, którzy jechali na wykop party do Poznania i akurat mieli przesiadkę w #katowice i jednonogi ja na półrocznej
źródło: 1000085604
Pobierz
konradpra +26

widze ze na #nieruchomosci stabilnie. począwszy od nowych podatków po nierównosci społeczne, az dziwne ze na belce tagu Razemki nie mają logo. po co sie ograniczac wykopki, od razu postulujcie wywłaszczenie/nacjonalizacje zamiast katastralny :D przeciez do tego dążycie prawda
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Skąd taka awersja do podatku katastralnego? To znacznie lepszy podatek niż np. dochodowy. Prostszy, łatwiej ściągalny, a do tego nie ma "kary" za pracę.
Korzystniej byłoby zlikwidować PIT, a wprowadzić katastralny.
a katastralny to kolejna kara za bycie ogarnietym i/lub pracowitym. chyba ze katastralnym zastepujęmy wszystkie inne podatki, daniny, zusy, itp
@mirko_anonim: no nie to podatek, od tego ze odgradzasz kawalek terenu i mowisz, ze to twoje i reszta ma nie wchodzic bez pozwolenia. Nie bardzo ogarniacie, ze spoleczenstwo to tylko umowa, i wcale piorun siarczysty mnie nie walnie jak postanowie sobie przeskoczyc ogrodzenie i postawic klocka na twoim podworku.
Zeby umowa spoleczna dzialala, musza byc obustronne zyski z jej utrzymania.