Aktywne Wpisy

DrN_25 +188
Mireczki pijcie że mną kompot. W końcu podjąłem rękawice budowy domu własnymi siłami. Działka jest, ogrodzenie tymczasowe właśnie zrobione, wymieniłem grunt pod płytę fundamentowa. Może nawet stworze tag do relacji i pełnego sprawozdania z budowy 😅
#budowadomu #budujzwykopem #chwalesie #domparterowy
#budowadomu #budujzwykopem #chwalesie #domparterowy
źródło: 1000028035
Pobierz
ish_waw +226
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Chciałbym kupić rodzicom jakieś nowe auto, a będę kierował się zupełnie innymi kryteriami, niż w czasie wyboru własnego, stąd potrzeba innego punktu widzenia. Może uda się wam mi coś doradzić. Idea jest taka, żeby auto było jak najbardziej niezawodne i miało najlepsze możliwe warunki gwarancji. Niektóre marki oferują płatne przedłużenie gwarancji o kilka lat w zamian za stosowną opłatę początkową. Czy ktoś z tego korzystał i może się podzielić spostrzeżeniami? Są jakieś wyjątkowe kruczki lub inne aspekty, które sprawiają, że może to nie być korzystna opcja? Wydaje się, że w połączeniu z serwisowaniem w ASO, które można kupić już na kilka lat w przód w momencie zakupu auta, to jest super opcja.
Założenia mam następujące: samochód z segmentu C lub D (chętnie kombi), czas eksploatacji to jakieś 5 lat. Budżet najlepiej do 200k. Koszt pakietów serwisowych i ubezpieczenia nie ma znaczenia - wezmę na siebie, więc nie będzie dla rodziców balastem.
#samochody #motoryzacja #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Niemniej, najsilniejszy akcent kładę na warunki gwarancji. To nie może być dla nich niedźwiedzia przysługa, bo
gwarancja na napęd i baterie 8 lat, 4 lata/80k km reszta
niestety sedan nie kombi