Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym kupić rodzicom jakieś nowe auto, a będę kierował się zupełnie innymi kryteriami, niż w czasie wyboru własnego, stąd potrzeba innego punktu widzenia. Może uda się wam mi coś doradzić. Idea jest taka, żeby auto było jak najbardziej niezawodne i miało najlepsze możliwe warunki gwarancji. Niektóre marki oferują płatne przedłużenie gwarancji o kilka lat w zamian za stosowną opłatę początkową. Czy ktoś z tego korzystał i może się podzielić spostrzeżeniami? Są jakieś wyjątkowe kruczki lub inne aspekty, które sprawiają, że może to nie być korzystna opcja? Wydaje się, że w połączeniu z serwisowaniem w ASO, które można kupić już na kilka lat w przód w momencie zakupu auta, to jest super opcja.
Założenia mam następujące: samochód z segmentu C lub D (chętnie kombi), czas eksploatacji to jakieś 5 lat. Budżet najlepiej do 200k. Koszt pakietów serwisowych i ubezpieczenia nie ma znaczenia - wezmę na siebie, więc nie będzie dla rodziców balastem.
#samochody #motoryzacja #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Vateusz23: Napisałem, że segment C lub D. Najchętniej jakieś kombi. Wiesz, ojciec ostatnio miał auto 19-letnie, więc praktycznie każde nowe będzie dla niego wystarczająco wyposażone. Chciałbym, żeby miało dobrej jakości tworzywa we wnętrzu i nie było żadnym suvem, ani crossoverem - tate nie cierpi nawet widoku tych samochodów xD
Niemniej, najsilniejszy akcent kładę na warunki gwarancji. To nie może być dla nich niedźwiedzia przysługa, bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: kia, 7 lat gwarancji, a ojciec widac ze nie jezdzil suv'em ze tak mowi bo do niego osobie starszej po prostu sie wygodnie wsiada i lepiej widac, obiecuje Ci ze nie za swoje to by jezdzil jak po starej w mlodosci
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tesla model 3, za ~175 w inventory i do tego dostaniesz zwrot do 27k (zależy czy na firme, czy masz karte dużej rodziny etc)

gwarancja na napęd i baterie 8 lat, 4 lata/80k km reszta

niestety sedan nie kombi
  • Odpowiedz