Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#demografia #nieruchomosci #wynajem

Ciekawi mnie kto będzie wynajmował te wszystkie nieruchomości kupowane jako inwestycje, skoro Polaków rodzi się coraz mniej. Przecież nawet imigranci jak tu przyjadą i zobaczą jakie tu są pensje w porównaniu do cen wynajmu to będą stąd uciekać XD

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Akurat imigrantom będzie trzeba płacić coraz więcej, bo ktoś pracować musi.

W sumie to śmieszne, że Polaków jest coraz mniej bo nas nie stać na dzieci przez kiepskie zarobki, a na koniec lepsze płace pójdą na obcokrajowców.

Nowe przysłowie: Polak głupi przed szkodą, a po szkodzie już go nie będzie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

na zadupiach tak - nie będzie komu wynajmowac.

W największych aglomeracjach popyt będzie jeszcze bardzo długo. Miał być mityczny Home Office z dowolnego miejsca, a korporacje jednak zmieniły zdanie i każdy korposzczurek grzecznie sobie wraca do Warszawki i Krakowa. Studenci też magicznie nie znikna, a ewentualni imigranci będą chyba woleli wielkie miasto niż jakiś Radom czy inne
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ludzi stać na dzieci tylko nie chcą ich mieć. Wakajki i czas wolny są ważniejsze od obesranego gówniaka, przez którego nie można się wyspać.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @majkel88

Zarobki to jeden z wielu czynników, mało znaczący. Kluczowym są zmiany kulturowe.

Bzdura. My nie mamy dzieci bo nas nie było stać, a teraz już za późno. I żeby było jasne: Nie chodzi o socjal, po prostu o godne zarobki i własny kąt. Paradoksalnie 500+ jeszcze pogłębił przepaść pomiędzy tymi na dorobku, a mającymi już
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): @GOHAN

Ludzi stać na dzieci tylko nie chcą ich mieć. Wakajki i czas wolny są ważniejsze od obesranego gówniaka, przez którego nie można się wyspać.

Tak tak, wszyscy bogaci 15k w sektorze IT. A wyjedź za miasto i ledwo 3k na rękę dostajesz. I zamiast przemysłu i gospodarki to są ochłapy w postaci 500+. Większości ludzi nie stać na dzieci. Wyjdźcie czasami ze swojej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Mnie też nie było stać, a teraz już za późno (zaraz 40). Ale pewnie zaraz ktoś napisze, że mogłam przecież zrobić sobie trójkę dzieci na jednym pokoju, mieszkając z toksycznymi rodzicami, bo przecież kiedyś 10 osób żyło w jednej izbie i było dobrze, a teraz ludzie są wygodni i roszczeniowi. I ja naprawdę widziałam takie komentarze na różnych stronach. Każą robić dzieci na jednym pokoju, byleby ocalić
  • Odpowiedz