Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: zagłosować na KO lub TD przy czym ważniejsze jest przekroczenie 8% przez TD niż to aby KO było pierwsze

Jeżeli KO będzie pierwsze to w sumie nic się nie stanie, bo
1) KO prawdopodobnie i tak będzie miało mniej posłów od PiS-u
2) Duda prawdopodobnie i tak wskaże na premiera pisiora, i dopiero w drugiej turze wyborów premiera sejm będzie mógł zdecydować o
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @oraczNieDobrocz @Imperator_Wladek

Czyli pozostaje jedynka TD na liście do Sejmu, a co z Senatem? Do wyboru mam PiS, Bezpartyjnych Samorządowców (pewnie pod progiem), Konfederację (Ruch Narodowy) i Nową Lewicę w ramach paktu senackiego. Nie przemogę się do lewicy, co robić?

@Wizun Zgadzam się z Tobą co do minimalnej wiarygodności tzw. demokratycznej opozycji, po prostu wydaje mi się całościowo lepsza niż alternatywa - III kadencja aktualnej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

a co z Senatem? Do wyboru mam PiS, Bezpartyjnych Samorządowców (pewnie pod progiem), Konfederację (Ruch Narodowy) i Nową Lewicę w ramach paktu senackiego. Nie przemogę się do lewicy, co robić?

Jeżeli nie chcesz przemóc się głosując na Lewicę w ramach paktu i na PiS też nie zagłosujesz, to w takim przypadku cokolwiek zrobisz będzie bez różnicy. Nie wiem w którym okręgu jesteś i nie chce mi się zgadywać, ale
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Najwięcej o konfederacji ludzie mają informacji nie od konfederacji a od ich przeciwników.

- ZEROWA zdolność koalicyjna z pisem, korwin by się przekręcił jakby jego partia weszła w sojusz z komuchami. Narodowcy to samo, argument, że narodowcy mają z pisem po drodze, bo katotaliban jest inwalidą. Zakładając katotaliban u narodowców (co jest kłamstwem, gdzie nawet Braun fanatyczny katolik, tak samo silnie związany z katolicyzmem jak z wolnościami osobistym inb4
  • Odpowiedz