Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim ()
Zacznij od odzyskania od niego kasy - to co wydał + jego część tego co płaciłaś sama. Niezależnie od tego co zdecydujesz co do przyszłości związku, dla niego będzie to konkretna konsekwencja (bo jak widać kasa jest dla niego dużo wyżej w systemie wartości niż Ty)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale jesteś pewna że on to robi z premedytacją i po złości czy ma generalnie wywalone i totalnie przez przypadek zapłacił parę razy inną kartą?

Co innego jak koleś kręci i po złości Cię przycina na kasie, a co innego jak ma lekki stosunek do pieniądza i nieumyślnie płacił inną kartą.
  • Odpowiedz
przedstawiłam mu sytuację

@mirko_anonim: co powiedział? Mnie zawsze motywacje ciekawią, bo może jak @Dietetyq pisze, są ludzie, którzy mają frywolne podejście. (chociaż z drugiej strony sam oszczędza.. )
Piszesz też, że nie pierwsza taka sytuacja, jakie były inne jesli masz ochotę powiedzieć?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): BTW @xentropia - być może nawet skala jest większa, niż myślałam, bo jego przelewów nie da się w sumie tak łatwo ogarnąć. Ja co miesiąc przesyłam stała kwotę z tytułem. A on raz 100 zł, innym razem 200, 1000, bez tytułu, kilka razy w miesiącu. Czasami zaraz po jest od razu wypłata tych pieniędzy z bankomatu i nie wiadomo na co są wydawane. Powinnam do tego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Czasami są takie sytuacje, że jedna strona wielce coś ustala (tak jak Ty) a druga ma to w nosie i dla niej to jest takie sobie gadanie a nie jakiś big deal.

Pewnie on Cię tak traktuje, że Ty mu gadasz o tej forsie i że Cię to denerwuje a on sobie myśli "dobra ale już nie mrucz bo mnie łeb boli".

Więc to tylko z Twojej perspektywy wygląda
  • Odpowiedz
@mirko_anonim przepraszam Anonimie, że nie odpisałam. Mam nadzieję, że się trzymasz. Obojętnie jaką decyzję podejmiesz (odzyskiwać całą kasę/nie) nie daj sobie wmówić swojej odpowiedzialności za tą sytuację.

• Odpowiedz