Wpis z mikrobloga

#rybafugu #wykopuczywykopradzi #poznawajswiatzwykopem

Rakugo, krótka historia obrazkowa, opowiada o trzech mężczyznach, którzy przygotowali gulasz z fugu, nie byli jednak pewni, czy jest on bezpieczny. Aby to sprawdzić, poczęstowali nim żebraka. Gdy przyszli do niego nieco później, był zdrowy, zjedli zatem potrawę. Po posiłku ponownie spotkali żebraka, który powiedział im, że z radością widzi ich w pełni sił, bo teraz już wie, że gulasz nie jest trujący i nareszcie może go zjeść. Trzej mężczyźni zostali przechytrzeni przez mądrego żebraka.

Od 1958 r. jedynie licencjonowani kucharze mogą przygotowywać i sprzedawać fugu. Osoba pragnąca uzyskać licencję musi terminować przez dwa lub trzy lata, zanim będzie mogła zdawać urzędowy egzamin.
Mark13 - #rybafugu #wykopuczywykopradzi #poznawajswiatzwykopem

Rakugo, krótka histor...
  • 3