Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Te 1,5k które ci zostaje i 1k które przeznaczasz na oszczędności to tak naprawdę 2,5k PLN wolnej gotówki kolego. Jeśli je przeznaczysz do spłacenia tych rat 0% to masz już 3,5k PLN gotówki co miesiąc. Jak sobie ponadpłacasz kredyt za chatę to spadnie ci do jakichś 1000 PLN to będziesz miał już 5k PLN wolnej gotówki co miesiąc.

Popracuj nad redukcją kosztów stałych i cash-flow poprawi ci się od
  • Odpowiedz
wykopowa szkoła ekonomii xd nadpłacać kredyt 0% o jak kisnę xdddddddddd i zamiast tego oszczędzać na "czarno godzine" jak stara baba z powiatowej i na końcu jedynie inflacja to zeżre xd

@JanRouterTrzeci: Nie ma to jak p-----------ć cały cash flow na bieżące raty 0%, potem być w-------m z roboty i płakać że nie masz z czego spłacić rat, albo że wolno ci idzie odkładanie mimo zarabiania 10k netto.

Najpierw poduszka
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Właśnie odkryłeś że ludzie na uopie to biedole. Brawo. Dodam tylko że jeśli zarabiasz 10k netto sredniomiesicznie przez cały rok to znaczy że pracodawca ponosi za ciebie miesięczny koszt 19 tys złotych. Super niskie podatki k---o xd Jak przejdziesz na b2b i ryczałt 12% to zarobisz z tego 15k netto.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): > Nie ma to jak p-----------ć cały cash flow na bieżące raty 0%, potem być w-------m z roboty i płakać że nie masz z czego spłacić rat, albo że wolno ci idzie odkładanie mimo zarabiania 10k netto.

Najpierw poduszka finansowa na 3-6 miesięcy życia trzymana na koncie oszczędnościowym żeby zawsze była gotowa do akcji, potem zakupy konsumpcyjne, nigdy odwrotnie, bo nawet gdy nie ma odsetek to jesteś w
  • Odpowiedz
Czy gdzieś napisałem, że nie mam poduszki? Przeżyłbym pół roku odpuszczając jedynie najmniej potrzebne wydatki.

@mirko_anonim: Spoko, odpisywałem koledze wyżej, cieszy mnie że masz poduszkę finansową, możesz więc przejść spokojnie do etapu spłacania zadłużenia.

Po drugie raty to jedynie 10% mojego dochodu, nawet gdybym je nadpłacił co mi to
  • Odpowiedz