✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mirki czy ktoś wie co grozi pracodawcy za fabrykowanie dowodów wypadku? Miałem wypadek w pracy nie z mojej winy, byłem na chorobowym, straciłem część wynagrodzenia. Poprosiłem grzecznie dział personalny po powrocie do pracy o anulowanie chorobowego i zwrot wynagrodzenia. Kazali iść do prawnika. Tak zrobiłem. Firma ubezpieczeniowa firmy, w której pracuję, wysłała sfabrykowane zdjęcia przedmiotu prawnikowi. Oczywiście to moja firma sfabrykowała dowód by nie wypłacić mi odszkodowania. Ciekaw jestem co grozi w #uk za takie coś, pytam teoretycznie bo nic z tym robić nie będę. Czy jest to już przęstepstwo?
@mirko_anonim oczywiście że to jest przestępstwo xD jedynie musisz przekonać sąd do tego że dowód jest sfabrykowany a to może nie być łatwe. Lepiej przegadaj to z prawnikiem
✨️ Autor wpisu (OP): @KedzioRRz mam dowody w postaci zdjęć, oświadczenia świadka złożonego firmie ubezpieczeniowej, zrzutów ekranu wiadomości z kolegami w pracy itp. Skoro to przestepstwo to grubo. Dzięki
Mirki czy ktoś wie co grozi pracodawcy za fabrykowanie dowodów wypadku? Miałem wypadek w pracy nie z mojej winy, byłem na chorobowym, straciłem część wynagrodzenia. Poprosiłem grzecznie dział personalny po powrocie do pracy o anulowanie chorobowego i zwrot wynagrodzenia. Kazali iść do prawnika. Tak zrobiłem. Firma ubezpieczeniowa firmy, w której pracuję, wysłała sfabrykowane zdjęcia przedmiotu prawnikowi. Oczywiście to moja firma sfabrykowała dowód by nie wypłacić mi odszkodowania.
Ciekaw jestem co grozi w #uk za takie coś, pytam teoretycznie bo nic z tym robić nie będę. Czy jest to już przęstepstwo?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi