Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej wszystkim,
Podpisałem umowę rezerwacyjną na nieruchomość z rynku wtórnego 25.07 na trzy miesiące czyli 25.10 kończy mi się umowa. Po wielu ponagleniach banków PKO BP zobowiązało się do wydania ostatecznej decyzji 25.10. Pytania:
1. Czy jeżeli w umowie rezerwacyjnej mam wpisane, że warunkiem zwrotu mi zadatku jest otrzymanie 3 decyzji odmownych z banków i nie mam, żadnej decyzji to czy ten zadatek mi się należy? Dodam, że w umowie rezerwacyjnej mam też zapis, że podpisanie aktu notarialnego nie odbędzie się później niż 25.10.
2. Jakie macie doświadczenia z PKO BP w tych czasach, czy dotrzymują terminów? w PKO BP o dacie wydania decyzji powiedział mi doradca kredytowy banku
3. Czy jeżeli bank wyda mi decyzję pozytywną 25.10 ale nie zdążę podpisać umowy kredytowej oraz aktu notarialnego, to umowa rezerwacyjna jest ważna i nie będę miał problemu z zadatkiem?

#bk2 #bk2procent

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

warunkiem zwrotu mi zadatku jest otrzymanie 3 decyzji odmownych z banków i nie mam, żadnej decyzji to czy ten zadatek mi się należy?

@mirko_anonim: oczywiście że nie, sprzedający byłby idiotą rezygnując z niego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Niestety, ale podane przez bank terminy mogą się nie sprawdzić. Proponuję przedłużyć termin umowy. Jeśli to się nie uda to możliwe, że trzeba będzie walczyć o zwrot zadatku w sądzie.
  • Odpowiedz