Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
kontent kanału #korsir z uniwersum #odyn bardzo przypomina mi moje lata młodzieńcze - gdzie w liceum kiedy miałem się uczyć do sprawdzianów wynajdywałem coraz to nowe zajęcia, byle się nie imać nauki (a to sprzątanie, a to pomaganie przy pracach w domu, jakieś duperele - nie wiem czy to wynikało z mojego lenistwa ale gdy miałem coś narzucone odgórnie to robiłem dosłownie wszystko tylko nie to, koniec końców przychodził moment na chwile przed gdzie nei było już wyjścia i trzeba było wziąść się do faktycznej pracy ale często było juz za pozno i konczyło sięto fiaskiem.

u korsira którego bardzo lubie oglądac dostrzegam podobne cechy. postawił przed soba ambitne zadanie, budowe busa. a my jego widzowie chcac nie chcac jestesmy mimowolnymi swiadkami tego procesu, biernymi obserwatorami. cytuja klasyka - teraz bede robil PORZADNIE ale tak aby bylo TANIO. :)

i co mamy? rozciaganie instalacji powietrznej, sprzatanie garazu, szpachlowanie blotnika,czy tez cos co poprawilo mi nieziemsko humor - budowa karmnika :) smiem twierdzic ze Korsir robi to z premedytacja a jesli nie to powinien bo to moim zdaniem mega podbija zasiegi. lepiej gonic kroliczka niz go zlapac. na tym patencie moze nie ruszajac sie z garazu nabic kilkaset odcinkow o wszystkim i o niczym, naklady beda stosunkowo niewielkie, a nie oszukujmy sie - my i tak bedziemy to ogladac i sprawdzac czy to juz i co tym razem nasz milusinski majsterkowicz nawywijal :)

moje highlity z ostatnich odcinkow:

- wyciecie okien bocznych przed polozeniem podlogi, po czym polozenie podlogi ale nie wyciecie gornego okna ktore nawali najwiecej syfu zapewne na juz gotowe lozko.

- sprzatanie kazdej doslownie drobinki z podlogi nawet krwawa felga po czym wlazenie w brudnych butach i roznoszenie smieci (a mozna by na czas przymiarek wylozyc kartonami ktorych jest pelno) a i lakier zabezpieczy przed otarciami przypadkowymi

- budowa karmnika i ciecie drewna w srodku garazu bez dobrego wyciagu - uswinione wszystko, zapewne pyl rozniosl sie po wszystkim i osiadl na kazdym mozliwym przedmiocie (lampy, elektronika, nowe narzedzia od yato), posprzatanie calosci po czym docinanie profili i znow narobil sie balagan (z tym drewnem najlepiej by bylo wyjechac gdzies na zewnatrz i tam ciac)

- rozdupcenie nowej skrzyni od yato po czym okazalo sie ze nie trzba bylo tych nitów rozdupcac :)

- obstawiam ze jak juz cala podloga bedzie gotowa na tip top i wszystko posklejane poskrecane okaze sie ze zapomnielismy o ISTOTNYM przewodzie ktory ma pod nia isc i bedzie trzeba pruc wszystko do golej blachy

- wieczny balagan i mimo szumnych deklaracji brak konsekwencji w posprzataniu - nie mamy przygotowanej dlugiej linijki do odmierzania okna, trzeba bylo ratowac sie linijka zapewne z czasow szkolnych i mierzyc na 10 razy

ale mimo wszystko ja i tak lubie to ogladc i bede nabijal wyswietlenia i nawet zostawie pierdółki,

Korsir zdrówka !

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Trudno dopuścić do siebie myśl, że ktoś zachowuje się dziwnie bez premedytacji i drugiego dnia. Dziwnie oznacza tutaj zachowanie odmiennie od naszego toku myslowego, oznacza kompletnie i nielogicze z naszego punktu widzenia działania? Może po prostu #korsir ma JAKIEŚ problemy o psychicznym podłożu? Może po prostu taki jest? Może nie ma drugiego, trzeciego lub piatego dnia? Może właśnie dałeś mu na tacy usprawiedliwienie przed widzami i manipulacyjnie
  • Odpowiedz
na tym patencie moze nie ruszajac sie z garazu nabic kilkaset odcinkow o wszystkim i o niczym, naklady beda stosunkowo niewielkie, a nie oszukujmy sie - my i tak bedziemy to ogladac i sprawdzac czy to juz i co tym razem nasz milusinski majsterkowicz nawywijal :)

@mirko_anonim: myślę, że długo taki scenariusz by nie potrwał. Skoro nawet w komentarzach na YT ludzie zwracają mu uwagę na to, że robi wszystko
  • Odpowiedz