✨️ Obserwuj #mirkoanonim Jaki jest wg was rozsądny % wynagrodzenia netto jaki osoba na etacie powinna przeznaczać na leasing konsumencki lub wynajem długoterminowy samochodu?
@kexus512 no właśnie dla jednego kredyt lepszy dla drugiego nie. Ja mam już kończący się leasing i jestem zadowolony z tego że się zdecydowałem. Cały serwis w racie razem z ubezpieczeniem, nie umawiasz się na żadne duperele tylko sami z salonu dzwonią i się umawiają ciebie interesuje paliwo i jazda. Po zakończonej umowie wykupuje za 40% ceny i po odsprzedaży jestem 40 k do przodu. A jak nie chce wykupu mam
@chaszczyk: czasem nie myslisz o wynajmie dlugoterminowym, to tez forma leasingu ale leasing w mowie potocznej to auto jest banku/leasingo dawcy a Ty za wszystko placisz?
@mirko_anonim: pytanie nie ma sensu, bo co innego jak zarabiasz 100k na rate wydasz 15% czyli np 15 tys. zl (zostaje Ci 85 tys) a co innego 15% przy zarobkach 10k, gdy zostanie Ci 8500.
@xede leasing daje możliwość wykupu po zakończeniu umowy. Np przez 4 lata spłacasz niecałe 50%wartosci auta i możesz je wykupić albo oddać. Wynajem jak kończysz to zwracasz i tyle ale obsługa jest podobna w trakcie użytkowania
Jaki jest wg was rozsądny % wynagrodzenia netto jaki osoba na etacie powinna przeznaczać na leasing konsumencki lub wynajem długoterminowy samochodu?
#samochody #motoryzacja #auto #leasing
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Rozsądny procent wynagrodzenia netto na leasing/wynajem samochodu?
@mirko_anonim: miedzy 0 a 0.