Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Patrząc na kalkulatory #bezpiecznykredyt to żałuje, że przedłużyliśmy w pażdzierniku wynajem na kolejny rok... Rata przy kredycie BK2% na 25-30 lat 2000-2500 tys. Za taki sam wynajem w #warszawa obecnie 3500. Nawet po 10 latach te raty wyglądają w porzadku. Gdzie haczyk bo nie widze w takim razie opłacalnosci mojego wynajmu? Niech ten ryne w końcu spadnie.

Myslicie, ze do wakacji przyszlego roku zostawią ten kredyt czy największy błąd, że nie skorzystało się z okazji? #nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Masz jeszcze 11 miesięcy najmu, myślisz, że w ile się przeprowadzisz do nowego mieszkania? Pierwszy etap to szukanie mieszkania - tutaj w zależności od szczęścia i wymogów możesz szukać od kilku dni po wieczność. Przyjmijmy, że będziesz najpierw zapoznawał się z rynkiem, myślał czy kupić na pierwotnym czy wtórnym i wreszcie szukał faktycznego mieszkania w okolicy, która Ci pasuje - niech będzie to miesiąc/dwa do znalezienia. Nawet zakładając, że
  • Odpowiedz
@Gustav88: ktos ci placi za te bzdury? Ja rozumiem sceptycyzm co do cen najmu ale po co zaklamywac rzeczywistosc? Najem tanieje, Drogi jest najem na klitkach na dzwigni a te spadna za rok z rowerka bo ich wymiecie beka i stopy.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @PfefferWerfer
Szczerze to poprte tym co czytałem w internecie w październiku. Miało spadać po wyborach i nowym roku jak już wyczerpie się bk2. Tylko nie wiedziałem, że to wychodzi lepiej od mojego wynajmu.
To skoro kończy się 01.01.2024 to wtedy nieruchomości będą tańsze przez mniejszy popyt więc jest nadzieja, że zrobiłem dobry ruch sugerując się wykopem?

• Odpowiedz
@mirko_anonim wykopowi wyjadacze wieszczą spadki od kilku ładnych lat. Czy ktoś je widział? Sam sobie odpowiedz na to pytanie analizując ceny za m2 w okresie ostatnich kilku lat.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 3500 to płacisz właścicielowi pewnie z czynszem i jakimiś pierdołami, może też rachunkami? a 2500 to masz czystą ratę kredytu do tego czynsz za chatę będziesz musiał płacić i rachunki więc pewnie ci wyjdzie tak samo, tyle że nie płacisz na swoje
  • Odpowiedz